Душа Вуковић

Име и презиме:

Душа Вуковић

Емаил:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Лични подаци:

Рођена 20.06.1977. године у Београду

Обрaзовање:

2012. Мастер студије на Математичком факултету Универзитета у Београду Мастер рад: Моделовање турнирских такмичења помоћу Oracle софтверских алата

2001. Математички факултет Универзитета у Београду Дипломирани математичар за рачунарство и информатику

1996. Mатематичка гимназија у Београду

Професионално искуство:

  • • професор рачунарских предмета у Математичкој гимназији и Рачунарској гимназији
  • • аутор и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања за наставнике
  • • инструктор курсева база података и Java програмирања за наставнике
  • • аутор уџбеника

Наставно искуство:

од 2015. - Носилац звања Педагошки саветник.

од 2005. - Професор програмирања у Рачунарској гимназији.

од 2002. - Професор рачунарства у Математичкој гимназији.

од 2010. - Инструктор Oracle Академије за курсеве база података и Java програмирања – вођење тренинга путем интернета и обуке у учионици за наставнике из Европских земаља. Инструктор на обукама које су одржане у Србији (2013-2018), Турској (2013), Аустрији (2011), и Чешкој републици (2010).

2014. – 2016. - Аутор и реализатор курсева за наставнике акредитованих у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника: „Изградња знања, сарадња и употреба ИКТ у школи 21. века“, „Савремени приступ увођењу ученика у свет програмирања“ и „Настава природних и техничких наука и рачунаром контролисана наставна средства“.

2014. - Тренер обуке за наставнике „Примена информационо-комуникационих технологија у настави“ која је део пројекта „Развионица – Подршка развоју људског капитала и истраживању – развој општег образовања и људског капитала“, Завод за унапређивање образовања.

Публикације:

2016. “Рачунарство и информатика – за 4. разред гимназија” - одобрен уџбеник за четврти разред гимназија писан по званичном плану и програму, Завод за уџбенике, Београд.

2015. „Веб програмирање – Напредне технике програмирања за 4. разред Рачунарске гимназије“, CET, Београд.

2014. “Рачунарство и информатика – за 3. разред гимназија” - одобрен уџбеник за трећи разред гимназија писан по званичном плану и програму, Завод за уџбенике, Београд.

2012. “Основи програмирања – Програмски језик C#”, Завод за уџбенике, Београд.

2007. “Основи програмирања у окружењу графичких оперативних система – Програмски језик C# – Припучник за наставнике”, CET, Београд.

2006. “Основи програмирања у окружењу графичких оперативних система – Програмски језик C#”, CET, Београд.

Пројекти:

Учешће у многобројним пројектима сарадње са колегама из земље и иностранства (Данска, Немачка, Индија, Аустрија, Кипар).

2011. „A Comparative Study of Technology as a Stimulus to Communication in Schools“ – међународна школска сарадња, организатор пројекта школа "Kendriya Vidyalaya Ballygunge", Kolkata, India.

2009. „Our Window to the World“ – међународна школска сарадња, Мајкрософт, Програм „Партнер у учењу“.

Остало:

2009. Друга награда у категорији средњих школа за пројекат “Модерне технологије у практичној примени теоријских знања и тимски рад ученика (како повезати и приментити знања из рачунарства, биологије, географије и физике)”, коаутор: Јовица Милисављевић (Србија), Креативна школа 2008/09, Београд, Србија.

2008. Трећа награда у категорији колаборације за пројекат “Exploring Science through Bogging” (срп. Упознавање науке кроз блоговање), Европски форум иновативних наставника, Мајкрософт, Загреб, Хрватска и учешће на Светском форуму иновативних наставника, Хонг Конг, Кина.