Programer Junior 2017

Programer Junior 2017

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, једанаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор 2017".

Такмичење је екипно (екипа од два члана). Да би се квалификовале за финално такмичење, екипе имају задатак да сниме видео запис (спот), у трајању од 60 секунди, са темом "Моја очекивања" (у формату .AVI или .MP4). Комисија Рачунарске гимназије ће извршити избор финалиста на основу приложених квалификационих радова тимова. Рок за слање радова је 17.03.2017. године.

Снимљени материјал треба послати на адресу:

Рачунарска гимназија

Кнез Михаилова 6/VI

11000 Београд

Са назнаком за "Програмер јуниор 2017"

Финално такмичење ће се одржати у суботу, 13. маја 2017. године са почетком у 10 часова у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. На финалном такмичењу екипе на задату тему у року од 2 сата треба да припреме PowerPoint 2013 презентацију, уз могућност коришћења интернета. Након презентовања радова, комисија ће одлучити о наградама, а свечана додела одржаће се истог дана у просторијама Рачунарске гимназије.

Списак финалиста

Сви финалисти који не освоје награде добијају USB меморију и сертификат о учешћу.

Сви наставници чији ученици уђу у финале добијају сертификат о учешћу и ваучер за похађање семинара "WordPress". Наставник са највише ученика на конкурсу добија ваучер за похађање истог семинара.

Награде за најбоље екипе:

Прво место - Таблет x2

Друго место - Екстерни хард диск x2

Треће место - Тастатура и миш x2

Спонзори награда: ЦЕТ и Порталибрис