Истакнути такмичари 2019. године

Поносни смо на успехе које су остварили ученици Рачунарске гимназије током ове школске године.Нада Трајковић ученица првог разреда Рачунарске гимназије освојила је прво место на Државном такмичењу из математике 2019. године. Нада је победница такмичења IT girls 2018. Активно тренира шах више од осам година, а да је веома успешна говори прво место на Градском такмичењу 2019. године у категорији: шах за девојчице до шеснаест година и треће место на Омладинском првенству Србије у женској конкуренцији 2019. године.Владимир Игњатијевић ученик првог разреда Рачунарске гимназије освојио је другу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Владимир је учествовао и на Градском такмичењу из математике и освојио прву награду.Павле Секешан ученик првог разреда Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из математике 2019. године. Павле је освојио трећу награду на Градском такмичењу из програмирања и трећу награду на Градском такмичењу из физике.

 
 

Михаило Трајковић ученик треће године Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади 2019. године. Српској информатичкој олимпијади претходили су Михаилови успеси на Државном такмичењу из математике на коме је освојио другу награду, затим  на Државном такмичењу из информатике на коме је освојио трећу награду и на Градском такмичењу из математике на коме је освојио другу награду. Као ученик прве године Рачунарске гимназије освојио је прво место на Државном такмичењу из математике, прву награду на Градском такмичењу из математике, трећу награду на Градском такмичењу из информатике и похвалу на Државном такмичењу из информатике.

 


Иван Јевтић ученик треће године Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Са Градског такмичења из физике 2019. године има прву награду, а са Градског такмичења из информатике 2019. године има трећу награду. Иван има похвалу са Државног такмичења из информатике. Од прве године средње школе ниже успехе на такмичењима. О томе говоре : прво место на Градском такмичењу из математике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из физике, трећа награда на Државном такмичењу из физике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из информатике, похвала са Државног такмичења из информатике. У другој години Рачунарске гимназије освојио је прву награда на Градском такмичењу из физике.

 
 
 
 

Лазар Премовић, матурант Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из информатике 2019. године што га је квалификовало за бруцоша Електротехничког факултета на смеру софтверско инжењерство који неће морати да полаже пријемни испит. У другој години средње школе Лазар је са својим тимом “Never more” освојио прву награду на MTS-овом конкурсу за израду андроид апликација. Направљена је апликација која омогућава корисницима комуникацију преко локалне мреже. Лазар је један од организатора и техничка подршка такмичења у Esports-у под називом Play IT које се одржава у Рачунарској гимназији.