Тања на додели награде Београдски анђели

Наша ученица, Татјана Николић је, као што је већ било најављено, примила награду Београдски анђели.

Разговор са ComTrade компанијом

Данас је наш директор, господин Бранислав Ђурђевац посетио директора ComTrade групе, господина Веселина Јевросимовића. Разговарали су о потенцијалној сарадњи ComTrade компаније и Рачунарске гимназије.

Београдски анђели 2005

На традиционалном конкурсу БЕОГРАДСКИ АНЂЕЛИ, ове године је и наша ученица, Тајтана Николић заслужила награду. Награда ће јој бити уручена у Свечаној сали Скупштине Града Београда. Честитамо Тањи!

Hewlеtt Packard

У уторак 06.12.2005. године, у обилазак Рачунарске гимназије је дошао господин Слободан Радић, директор Hewlett Pacarda у Србији и Црној Гори. Господин Радић је разговарао са директором наше школе, господином Браниславом Ђурђевцем на тему будуће сарадње. Хвала господину Слободану Радићу на посети!

Најава трибине "Програмирање у Windows окружењу у средњој школи"

У четвртак 22. децембра 2005. у 19.30. часова одржаће се Трибина информатичких знања за професоре у просторијама ЦЕТ Београд, Кнез Михајлова 6. Дневни ред: 1. Предавање "Програмирање у Windows окружењу у средњој школи" одржаће: мр Бранислава Бајковић Лазаревић, Душа Зорановић, Станка Матковић и Ђуришић Мијодраг. 2. Новогодишње изненађење

Одржана трибина на тему MS Class Server

Данас је у ЦЕТу у 19:30 часова одржана трибина "Информатичка знања" са темом MS Class Server софтвера за електронско учење. Трибини је присуствовало око 40 професора средњих школа.

Додељене Microsoft стипендије

Microsoft Србија и Црна Гора обезбеђује стипендије за најбоље. Захваљујући тој реномираној корпорацији, ове школске године стипендије су додељене Татјани Николић и Јелени Антић.

Class Server на трибини "Информатичка знања"

У четвртак 24. новембра 2005. у 19.30. часова на Трибини информатичких знања за професоре у просторијама ЦЕТ Београд, Кнез Михаилова 6, одржаће се презентација МS Class Server софтвера за електронско учење.

Презентација ће приказати примере лекција и искуства стеченог у раду са овим софтвером у Средњој техничкој ПТТ школи Београд.

Октобарска награда Јелени Антић

Током претходне школске године Јелена је освојила прво место на републичком такмичењу из математике и друго место на републичком такмичењу из информатике. За овакав успех, Јелена је награђена Октобарском наградом Скупштине Општине Јагодина. Ова награда додељује се сваке године за успех остварен током претходне школске године.

Такође, Јелена је на основу својих резултата добила стипендију за бесплатно школовање у Рачунарској гимназији.

Саша Локнер у Рачунарској гимназији

Данас је свој први час на предмету Употреба савремених рачунарских система у креирању и репродуковању уметничких дела у Рачунарској гимназији одржао Саша Локнер, познати музичар, аранжер и композитор.