Самсунг наградио учеснике Олимпијаде у Бразилу

Компаниј Samsung и ERC Comerrce Computers наградиле су ученике Математичке гимназије и Рачунарске гимназије за остварени успех на Олимпијади у Бразилу. Сваки од такмичара добио је на поклон монитор Samsung SyncMaster 760BF. |

У просторијама Бизнис клуба Генекс апартмана, присутнима се приликом додељивања награда обратио господин Владо Горевац, директор представништва компаније Samsung за Србију:

"Верни нашој традицији да крајем године награђујемо појединце који су својим радом и успесима допринели престижу средине у којој стварају, срећни смо што нам се указала прилика да ове јубиларне године за Математичку гимназију у Београду наградимо петоро њених ученика и једног ученика Рачунарске гимназије. Сведоци смо великог потенцијала ових ученика, као и младих људи у Србији уопште, и на овај начин желимо да их наградимо за труд који су уложили представљајући Србију, и да им улепшамо време које ће провести на предстојећем школском распусту. Представништво компаније Samsung за Србију и ERC Comerrce Computers ће овим ученицима првог разреда гимназија поклонити по један гејминг монитор, SyncMaster 760BF.

Ученици Рачунарске гимназије на семинару у Петници

Истраживачка станица Петница објавила је списак учесника образовног програма за 2007. годину. Међу одабранима се налази и шест ученика Рачунарске гимназије.| То су:
 • Љубиша Милошевић, 1. разред
 • Ана Тришовић, 1. разред
 • Марија Јанковић, 1. разред
 • Јелена Стојковић, 1. разред
 • Татјана Николић, 2. разред
 • Филип Живковић, 2. разред
Истраживачка станица Петница је водећа установа за изваншколско образовање на Балкану и сваке године организује више семинара, курсева, радионица и кампова из различитих области. Наши ученици су одабрали да учествују на зимским семинарима из физике, који ће се одржати током фебруара и марта.

Вредне награде и честитке за учеснике Олимпијаде

Екипа из Србије која је на Олимпијади у Бразилу освојила четири сребрне и две бронзане медаље последњих дана је привлачила доста интересовања у јавности. Готово све новине су писале о њиховом успеху на овом значајном међународном такмичењу, а ученици су били гости у неколико телевизијских и радијских емисија. Нису изостале ни похвале ни поклони. Тако је градоначелник Београда, Ненад Богдановић, поводом успеха наших учесника на Олимпијади посетио Математичку гимназију, честитао такмичарима и изјавио да је град Београд за њих припремио веома вредне награде. Ради се о новчаним износима од по 100.000 динара који ће бити додељени савком од учесника наше такмичарске екипе. Такође, на конференцији за штампу која је одржана у Математичкој гимназији, поред новинара који су се интересовали за детаље такмичења и боравка у Бразилу, присуствовали су и представници компанија Microsoft и CISCO који су ученицима уручили вредне поклоне. Вероватно је најзначајније то што се поводом овог догађаја огласио и сам Председник Републике Србије, Борис Тадић, пославши на адресе Рачунарске гимназије и Математичке гимназије честитку, у којој успех Угљеше, Огњена, Александра, Душана, Луке и Александре назвао подвигом.

Учесници Олимпијаде добили вредне награде!

Градоначелник Београда Ненад Богдановић је приликом посете Математичкој гимназији, поводом успеха наших ученика на Олимпијади у Бразилу, изјавио да је град Београд одлучио да награди такмичаре за остварене резултате. Новчани износ од по 100.000 динара припао је Угљеши Стојановићу, Огњену Ивковићу, Душану Перовићу, Александру Васиљковићу, Луки Милићевићу и Александри Димић.

Microsoft и CISCO наградили учеснике Олимпијаде!

На конференцији за новинаре, одржаној у Математичкој гимназији поводом успеха наших такмичара на Олимпијади у Бразилу, поред представника медија присутни су били и представници компанија Microsoft и CISCO. Они су свим учесницима Олимпијаде, као награду за остварени успех, уручили вредне поклоне.

Данас се одржава 11. трибина ’’Информатичка знања’’

Трибина у организацији Рачунарске гимназије, ЦЕТ школе рачунара и компаније Microsoft намењена је професорима средњих школа и одржава се сваког последњег четвртка у месецу. Основни циљ је размена искустава учесника и упознавање са новостима из области информационих технологија. Предвидјено је да учесници, поред осталог, сами доприносе одредјивању тематског садржаја предавања. Трибина се одржава у 19.30 часова у просторијама Рачунарске гимназије у улици Кнеза Михаила 6/VI у Београду. Трибина је акредитована од Завода за унапређивање образовања и васпитања Координатори: Професор др Душан Тошић Професор мр Бранислава Бајковић Лазаревић Професор Мијодраг Ђуришић Тема једанаесте трибине – ’’Microsoft Vitual PC i Microsoft Visio’’ Датум одржавања : 21.12.2006. године Предавач: Милош Милосављевић (MCSD, MCDBA, MCT, Microsoft Regional Director)

Данас се одржава 11. трибина "Информатичка знања"

Трибина у организацији Рачунарске гимназије, ЦЕТ школе рачунара и компаније Microsoft намењена је професорима средњих школаи одржава се сваког последњег четвртка у месецу. Изузетак је данашња трибина чији је датум одржавања померен због новогодишњих празника.|

Основни циљ је упознавање са новостима из области информационих технологија и размена искустава учесника. Предвиђено је да учесници, поред осталог, сами доприносе одређивању тематског садржаја предавања. Трибина почиње у 19.30 часова и одржава се у просторијама Рачунарске гимназије у Улици Кнеза Михаила 6/VI.


Трибина је акредитована од Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Координатори трибине:
 • Професор Др Душан Тошић
 • Професор Мр Бранислава Бајковић Лазаревић
 • Професор Мијодраг Ђуришић
Тема једанаесте трибине - Microsoft Virtual PC i Microsoft Visio
Датум одржавања: 21.12.2006. године
Предавач: Милош Милосављевић (MCSD, MCDBA, MCT, Microsoft regional Director)
Tелефон за пријављивање и информације: 011 328 17 20

Борис Тадић честитао учесницима Олимпијаде!

Учешће и освајање медаља ученика из Србије на Међународној Јуниорској Олимпијади одржаној у Бразилу, изазвало је велику пажњу домаће јавности. Похвале и честитке нашим такмичарима ових дана стижу са свих страна, а медијскo интересовање не јењава.|

Поред многих других, данас је у званичном допису, послатом на адресе Математичке гимназије и Рачунарске гимназије, такмичарима стигла и честитка Председника Републике Србије Бориса Тадића. У честитки Председник Тадић је успех Угљеше, ученика Рачунарске гимназије, и Огњена, Александра, Луке, Александре и Душана, ученика Математичке гимназије, оценио као подвиг на који смо сви поносни.

Придружујемо се Председнику Тадићу и још једном честитамо нашим такмичарима!

Успех ученика из Србије на Олимпијади у Бразилу

На трећој Међународној јуниорској олимпијади из природних наука (IJSO 2006) која се ове године одржала у Сао Паолу у Бразилу, такмичари из Србије освојили су четири сребрне и две бронзане медаље. У саставу шесточлане екипе наше земље, поред ученика Математичке гимназије, нашао се и један ученик Рачунарске гимназије. Сребрне медаље освојили су: * Угљеша Стојановић, Рачунарска гимназија * Лука Милићевић, Математичка гимназија * Александар Васиљковић, Математичка гимназија * Огњен Ивковић, Математичка гимназија Бронзане медаље освојили су: * Александра Димић, Математичка гимназија * Душан Перовић, Математичка гимназија Погледајте фотографије са такмичења.

"Нови трендови у настави програмирања"

Данас је у Рачунарској гимназији почело друго по реду дводневно предавање "Нови трендови у настави програмирања" намењено наставницима информатике средњих школа. | Програм представља савремени начин усавршавања запослених у образовним институцијама и акредитован је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Компанија Microsoft подржава програм тако што обезбеђује новчану надокнаду за трошкове предавања за свих 250 учесника. Аутори и реализатори програма:

 • Проф. Мијодраг Ђуришић
 • Проф. Душа Зорановић
 • Проф. Бранислав Ђурђевац

Наредна предавања одржаће се 22.12 и 23.12. 2006.године.
Информације и пријаве на телефон: 328-17-20