Марија Јанковић трећа из астрономије

24. јун 2008.

Ученица другог разреда Рачунарскe гимназије, Марија Јанковић, заузела је треће место на Националној олимпијади из aстрономије у конкуренцији сениора. Oна ће представљати Србију на Међународној олимпијади из астрономије која ће бити одржана од 13. до 21. октобра у Трсту у Италији, на којој ове године из Србије учествује по два представника основних и средњих школа.
|
Резултати и освојена места на Националној олимпијади из астрономије:

  1. место Александар Васиљковић (Математичка гимназија)
  2. место Огњен Ивковић (Математичка гимназија)
  3. место Марија Јанковић (Рачунарска гимназија)

На Међународној олимпијади из астрономије представљаће нас Огњен Ивковић и Марија Јанковић. Првопласирани, Александар Васиљковић, због међународних правила и пропозиција не може да учествује, јер је већ два пута био учесник Међународне олимпијаде. Њима ће се придружити такмичари који имају право директног учешћа на Међународној олимпијади због свог успеха прошле године, а то су: Милена Милошевић, Филип Живановић и Наташа Драговић, ученици Математичке гимназије.

У конкуренцији јуниора нашу земљу представљаће Душан Јоксимовић, ученик 8. разреда ОШ при Математичкој гимназији, Александар Миладиновић, ученик 7. разреда ОШ при Математичкој гимназији и Драган Симић, ученик 8. разреда ОШ при Математичкој гимназији.