Изабран тим за јуниорску информатичку балканијаду у Бугарској

08. јун 2008.

У просторијама Рачунарске гимназије у Београду, 7. и 8. јуна 2008. године одржана је друга Српска информатичка олимпијада за ученике основних школа. Учествовало је 16 такмичара и четворо првопласираних представљаће Србију на Другој јуниорској информатичкој балканијада која ће се одржати у Бугарској од 8. до 13. јула. 2008.

|

Прво место освојио је Стеван Миличић из ОШ ’’Горан Остојић’’ у Јагодини са освојених 590 од могућних 600 бодова. Друго место припало је Милени Милошевић из ОШ при Математичкој гиманзији у Београду, са освојених 580 бодова. Треће место освојио је Демјан Грубић из ОШ при гимназији ’’Јован Јовановић Змај’’ из Новог Сада са освојених 580 бодова, а четвртопласирани је Теодор фон Бург из основне школе при Математичкој гимназији у Београду са освојених 520 бодова.

Ученици су током два дана радили по 3 задатка, за које су имали на располагању по 2 сата. Председник Друштва математичара Србије, проф. Др Бранислав Поповић изузетно је задовољан постигнутим резултатима и пожелео је срећу победничком тиму на такмичењу у Бугарској. Председник комисије за такмичења, мр Татјана Стојановић, уручила је дипломе најбољим такмичарима и награде које је обезбедила компанија Com Trade Group.

Рачунарска гимназија доделила је 3 стипендије матурантима за бесплатно четворогодишње школовање.