Нови циклус припремне наставе

Обавештавамо све заинтересоване ученике за припремну наставу у Рачунарској гимназији да су у току пријаве за нови циклус уписа који ће кренути од 26.01.2013. године.
Термини одржавања: 02.02; 09.02; 23.02 2013.

Пријаве су на телефон 011/2636-090 или електронски на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. У пријави назначите који курс или курсеве желите да упишете и оставите своје контакт податке.

Детаљне информације погледајте овде.

Почиње зимски распуст

Од петка 28.12.2012. године почиње зимски распуст за ученике основних и средњих школа. Друго полугодиште ће почети у среду 16.01.2013. године.

Професорима и ученицима Рачунарске гимназије желимо срећне празнике и све најбоље у Новој години!

Обележавање "Дана планете Земље"

Програм свечане приредбе поводом припремног програма за прославу "Дана планете Земље" одржај је у свечаној сали ОШ "Лаза Костић" на Новом Београду. Поред обраћања прдставника хотела Hyatt Regency и презентације оригами технике ученицима, на скупу се представила и компанија ЦЕТ и Рачунарска гимназија.

Подржана је идеја очувања и заштите животне средине, са посебним освртом на стање у Србији, а домаћини су припремили одличан музичко-сценски наступ.

Гостовање у емисији "Трезор"

Иван Дрецун, Душан Попадић, Ана Жегарац и Војин Пупавац, ученици Рачунарске гимназије, гостовали су у емисији "Трезор" која се емитује на друго програму РТС-а. Тема емисије је била "Елементарне честице у физици", а наши ученици ће учестовавати и у наставку емисије која ће се снимати почетком другог полугодишта.

Почела обука Photoshop-a за наставнике

Рачунарска гимназија у сарадњи са Школом рачунара ЦЕТ организује обуку за рад у програму Adobe Photoshop за наставнике информатике. Наставу држи сертификовани Аdobe предавач, Предраг Бујић, а у току наредних неколико недеља полазници ће научити како да обрађују фотографије у овом популарном програму.

Настава се одржава суботом у просторијама Рачунарске гимназије и ЦЕТ-а, а по завршетку овог курса наставници ће научити дигиталну обраду фотографије, ретуширање, рад са селекцијама и слојевима.

Фотографије са обуке можете погледати у галерији.

Календар такмичења за 2012/2013 годину

На сајту Рачунарске гимназије можете погледати календар такмичења за ученике основних и средњих школа из математике и информатике за школску 2012/2013. годину. Недостају датуми такмичења из физике, који ће благовремено бити ажурирани. У просторијама Рачунарске гимназије и Рачунарског факултета одржаваће се информатичка надметања како за ученике основних, тако и за ученике средњих школа.

Погледајте календар.

Бесплатна WEB радионица за средњошколце

Рачунарски факултет почетком другог полугодишта организује бесплатну WЕB радионицу за по једног ученика из гимназија и електротехничких школа које се налазе на територији Београда. Радионицу ће држати професори и асистенти РАФ-а, а настава ће се одржавати суботом, почев од 02. фебруара 2013. године.|

У овој радионици упознаћемо се са архитектуром веба и основним принципима израде динамичких сајтова. Направићемо свој динамички сајт и у њему применити основе HTML, CSS, JavaScript и PHP - доминантних технологија модерног интернета. На крају радионице сваки учесник имаће свој мини-сајт и основу за даљи напредак и усавршавање на овом пољу.

Рок за пријаву је 25. јануар 2013. године на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Photoshop радионица за ученике

Због великог интересовања ученика ОШ "Доситеј Обрадовић" и ОШ "Мика Алас" поново је одржан јавни час, односно графичка радионица за обраду фотографије. Предавање на тему "Обрада фотографије у пар корака" (лекција из предмета „Примена рачунара“) приредио је професор РГ-а Предраг Бујић, који је иначе и сертификовани Adobe предавач. Основци су се упознали са радним окружењем програма за обраду фотографије (Photoshop) и научили како да побољшају своје фотографије или направе интересантне карикатуре.

Ово је четврти јавни час који Рачунарска гимназија приређује за матуранте основних школа из Београда. Заинтересоване школе могу пријавити своје ученике на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Потребно је оставити контакт податке како би се потврдило одржавање предавања, као и навести број ученика који долази.