Представљање Петнице и МDCS-а

Дамјан Дакић и Стеван Миличић, бивши ученици Рачунарске гимназије, представили су садашњим гимназијалцима програме и начин рада у Истраживачкој станици Петница, као и Мајкрософтов развојни центар у Србији. Детаљно је објашњен начин пријаве за радионице и семинаре који ће се одржати у 2014. години. Акценат је био на рачунарима и електроници, односно одељењима математичко-техничких наука.

Опширније...

Вицешампиони у одбојци

РГ одбојкашки тим освојио је друго место на првенству општине „Стари град“, у организацији Савеза спортова Стари град, које је одржано у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, 04.11.2014.године. Одбојкашки тим РГ-а се у квалификацијама сусрео са ЕТШ „Стари град“ и славио је резултатом 2:0 по сетовима 25:14 и 25:20.
У полуфиналу је заустављена I београдска гимназија, актуелни првак града, а РГ је славила резултатом 2:1 по сетовима 28:18; 22:25 и 15:12.

Пласманом у финале постигнут је највећи успех у одбојкашким такмичењима. У финалу је била боља ЕТШ „Никола Тесла“ резултатом 2:0 по сетовима 25:20 ; 25:23.
Одбојкашки тим Рачунарске гимназије чини и једна ученица Дејана Мандић која је дала велики допринос  у остваривању историјског резултата. Тим је наступио у следећем саставу: Марко Романдић-капитен, Марко Павловић,  Дејана Мандић, Константин Миловановић, Славољуб Бећановић, Никола Алексић, Тодор Ђаковић, Јован Затезало и Урош Бошковић.

Фотографије са турнира погледајте у галерији.

Гимназија на Сајму књига

Београдски 59. Међународни сајам књига одржаће се од 26. октобра до 02. новембра 2014. године. Поред бројних домаћих и страних издавачких кућа, представиће се и Рачунарска гимназија из Београда. Позивамо ученике и родитеље да нас посете у Хали 2, ниво Ц, где могу добити детаљне информације о предупису и припремној настави коју организујемо као и школовању код нас.

Видимо се на сајму!

Ученици РГ-а у позоришту

Ученици 3. разреда Рачунарске гимназије ишли су на представу „Диван дан“ koja сe играла у Вуку Караџићу. Водила их је професорка српској језика и књижевности Мирјана Мићић. У уторак 21.10.2014. године. yченици првог разреда ићи ће на представу „Певај брате 2“ која ће се одржати у дворани Дома синдиката.

Cisco сертификати за ученике РГ-а

Ученици другог разреда Рачунарске гимназије који су у претходној школскоj години похађали курс из Cisco-a, успешно положили испит и стекли сертификат Cisco Networking Academy-je су:

1. Марина Михајловић
2. Станко Јанковић
3. Дејана Мандић
4. Петар Росић
5. Стефан Петровић
6. Филип Стаменковић
7. Мара Болић
8. Константин Миловановић
9. Марко М. Павловић
10. Федор Савић
11. Лазар Цекић

Посета ученика РГ-а компанији Devana

Ученици трећег и четвртог разреда Рачунарске гимназије посетили су компанију "Devana Technologies" на Новом Београду. Средњошколци су имали прилике да виде радно окружење запослених у овој младој и успешној ИТ компанији и да попричају са запосленима. Иван Бјелајац је представио компанију и објаснио начин рада, док је Сергеј Гривцов, иначе бивши ученик РГ-а, говорио о свом запослењу у овој компанији. Ученике је занимало како се Сергеј запослио, колико је тешко радити и студирати у исто време, како је искористио знања из гимназије. Посету је организовала Љиљана Бјеличић, професорка грађанског васпитања, у циљу упознавања ученика са потребама привреде и ИТ сектора у Србији.

Припремна настава у РГ-у

Рачунарска гимназија организује припремну наставу за ученике основних школа. Од суботе 06. децембра основце ћемо припремати за полагање завршног матурског испита (српски и математика), полагање квалификационог испита за упис у Рачунарску гимназију и припремну наставу из програмирања за будуће ученике наше школе. Пријављивање је у току, а поред пријава на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. У пријави назначите који курс или курсеве желите да упишете и оставите своје контакт податке.

Опширније...

Почиње нова сезона "Суботом волимо информатику"

Обука из програмирања намењена ученицима основних школа креће са наставом у суботу 27. септембра, према распореду који је објављен на нашем сајту. Ове године почиње, једанаеста по реду, сезона курса "Суботом волимо информатику", у организацији компаније ЦЕТ и Рачунарске гимназије у Београду. Млади информатичари прате основни и напредни курс C# језика, са фондом од 30 часова, до марта 2015. године. Полазници су подељени у две групе, прва са почетком у 8h и друга са почетком у 9.45 часова. Настава се одржава суботом у просторијама Рачунарске гимназије, Кнез Михаилова 6, VI спрат.

Опширније...

РГ на општинском првенству у кошарци

Првенство за средње школе општине Стари град у кошарци одржано је у СРПЦ "Милан Гале Мушкатировић" у среду 24.09.2014.године. Рачунарска гимназија је у првој утакмици изгубила од I београдске гимназије.

Предупис у Рачунарску гимназију

Поводом  десетог рођендана, захваљујући својим партнерима, Рачунарска гимназија обезбеђује специјалне погодности за предупис у РГ за школску 2015/2016. годину.

За све заинтересоване ученике који желе да упишу РГ цена је умањена за 20%.
Трајање предуписа: до 30. априла 2015. године или до попуне слободних места (преостала још 3 слободна места).

Опширније...