Недеља информатике у МГ-у

Ученик првог разреда Рачунарске гимназије, Лука Симић, је био учесник Недеље информатике која се по други пут организује у Математичкој гимназији за групу пробраних талентованих ученика. Током целе недеље одржала су се бројна предавања из различитих актуелних области рачунарства. Недељу информатике организују истакнути и награђивани бивши ученици Математичке гимназије који су сада студенти на Кембриџу, ЕТФ-у и Рачунарском факултету. Ученик Рачунарске гимназије је први ученик неке друге школе који учествује у овој манифестацији у Математичкој гимназији која је замишљена да окупи најталентованије љубитеље компјутерских наука.

Фотографије можете погледати на Фејсбук страници.

Бесплатан семинар за наставнике

Рачунарска гимназија организује бесплатан семинар за наставнике који су имали највећи број пријављених ученика за информатичко такмичење "Програмер јуниор 2015". Семинар "Изградња знања, сарадња и употреба информационо-комуникационих технологија у школи 21. века“ ће се одржати у суботу 16. јануара 2016. године у 9 часова, док ће наставак курса бити организован онлајн. Сви полазници акредитованог семинара на крају добијају сертификат.

 

Дина прва на Балканском првенству

Дина Дурмиш, ученица првог разреда РГ-а, освојила је прво место у борбама на Балканском карате првенству, које је одржано у Дубровнику. Честитамо Дини и желимо јој још пуно успеха на будућим међународним и домаћим надметањима.

Курсеви рачунара за децу

Рачунарска гимназија и ЦЕТ школа рачунара организују курсеве рачунара за децу од петог до осмог разреда основне школе и средњошколце. Детаљну понуду курсева погледајте на линку.

Ученици РГ-а у посети Мајкрософту

Ученици свих разреда Рачунарске гимназије посетили су запослене у Мајкрософтовом развојном центру у Београду. Наши домаћини су били бивши ученици РГ-а, Стеван Миличић и Дамјан Дакић, на челу са координатором Бојаном Рошићем. Поред обиласка самог центра и упознавања са начином рада и запосленима, гимназијалци су имали прилике и да се опусте уз партију шаха, стоног фудбала или x-box-а. Из разговора са запосленима у центру сазнали су каква је радна атмосфера, које технологије су највише заступљене, може ли се студирати и радити.

IT girls - такмичење

Рачунарска гимназија организује такмичење “IT girls” за ученице седмог и осмог разреда основних школа у циљу промовисања информатике међу женском популацијом у Србији. Такмичарке ће се надметати у прављењу сајта користећи WordPress. За првих 30 ученица биће организован бесплатан курс WordPress-а, oдносно бесплатна је обука за прве две девојчице које се пријаве из исте школе. Курс ће се одржати за време зимског распуста (01.-05.02.2016. у времену од 16 до 17.30 часова), у просторијама гимназије, а ученице које га похађају нису у обавези и да се такмиче.

Опширније...

Програмер јуниор 2016

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, десету годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа „Програмер јуниор 2016.

Tакмичење је екипно (екипа од два члана). Да би се квалификовале за финално такмичење, екипе имају задатак да сниме видео запис (спот), у трајању од 60 секунди, са темом „Мој сан“ (у формату .AVI или .MP4). Комисија Рачунарске гимназије ће извршити избор финалиста на основу приложених квалификационих радова тимова. Рок за слање радова је 01.03.2016. године.

Детаљније

Посета изложби индустријске својине

У оквиру обележавања 95 година заштите интелектуалне својине у Србији организована је Изложба индустријске својине Србије у Галерији науке и технике САНУ коју су у уторак, 24. новембра, посетили и ученици Рачунарске гимназије. На изложби су ученици могли да виде нека од важних докумената из историје уређења заштите интелектуалне својине у Србији, изабране патенте наших проналазача, заштићене жигове, примере заштите индустријског дизајна и ознаке географског порекла.

Предупис у гимназију

Захваљујући својим партнерима, Рачунарска гимназија обезбеђује, за предупис у РГ за шкoлску 2016/2017 годину, специјалне погодности. За све заинтересоване ученике који желе да упишу нашу школу цена је умањена за 20%. Трајање предуписа: до 13. маја 2016. године.

Додатне информације можете добити на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Дина Дурмиш на Светском првенству у каратеу

Дина Дурмиш, ученица првог разреда Рачунарске гимназије, освојила је седмо место на Светском првенству у каратеу, одржаном у Индонезији. Дини је ово прво светско надметање, а борила се у категорији кадеткиња +54кг. До сада Дина је освајала бројне награде у земљи и региону.