Припремна настава за основце

Рачунарска гимназија већ годинама организује припремну наставу за ученике основних школа. Од суботе 25. новембра основце ћемо припремати за полагање завршног матурског испита (српски и математика) и полагање квалификационог испита за упис у Рачунарску гимназију. Пријављивање је у току, а поред пријава на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. У пријави назначите који курс или курсеве желите да упишете и оставите своје контакт податке.

Математика (30 часова), термин: суботом од 10.00 часова
Српски језик (30 часова), термин: суботом од 11.45 часова
Пријављивање у току!
Почетак: 25. новембар 2017. године
Место одржавања: Рачунарска гимназија, Кнез Михаилова 6/6
Цена: 12.000 динара по курсу

Једном месечно родитељи ће моћи да се обрате психологу школе за сва питања и недоумице које се односе на школовање њихове деце. Посете психологу ће се заказивати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Координатор припремне наставе: Мирјана Мићић (директан контакт суботом у току трајања припремне наставе).

Реализатори програма:
- Ненад Лазаревић,
- Мирјана Мићић.

Термини наставе:

25.11.2017.
02.12.2017.
09.12.2017.
13.01.2018.

24.02.2018.
03.03.2018.
10.03.2018.
17.03.2018.
24.03.2018.
21.04.2018.
12.05.2018.
19.05.2018.
26.05.2018.
02.06.2018.

Ученици РГ-а на такмичењу "Пословни изазов"

Ученици Дејана Мандић, Марина Михајловић, Невена Вугделија и Никола Милош учестовали су на Регионалном такмичењу "Пословни изазов" у организацији Достигнућа младих. Такмичење је одржано у петак, 23. децембра 2016. године у Београду.

Такмичење "Пословни изазов" је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“ - задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решење овог проблема и презентују га пред жиријем. Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

Фотографије са такмичења можете видети у галерији.

Ученици Рачунарске гимназије на "Недељи информатике 3"

Ученици Рачунарске гимназије учествовали су на "Недељи информатике 3". Недеља информатике је циклус предавања и радионица који се одржава једном сваке школске године у Математичкој гимназији. Циљ Недеље је представљање тема и идеја из рачунарских наука које нису покривене редовним школским градивом, а често нису ни строго “такмичарске” природе. Предавачи су углавном бивши ученици МГ који групу од двадесетак одабраних кандидата упознају са важним концептима у академском, као и индустријском свету компјутерских наука. Ове године одабрани учесници били су ученици РГ-а Лука Симић и Лазар Премовић.

Организатори Недеље информатике имају у плану да у првој половини наредне године организују серију предавања под називом "Недеља информатике 3.5" у Рачунарској гимназији.

Видео извештај са одржане ""Недеље информатике 3" је на следећем линку:

https://youtu.be/RuR0sAt8kLM

 

Награђен победнички тим на "mts app" конкурсу

Телеком Србија доделио је награде за најбоље апликације за мобилне уређаје најбољим тимовима који су учествовали на овогодишњем "mts app" конкурсу. Победу је однео тим "Nevermore" из Рачунарске гимназије и апликација "WalkieTalkie" за коју су учесници награђени путовањем на светски конгрес мобилне телефоније у Барселони.

Опширније...

Освојено прво место на Телеком "mts app" конкурсу

После недавне презентације апликација на Телеком "mts app" конкурсу, тим ученика Рачунарске гимназије под називом "Nevermore" освојио је прво место. Победнички тим који чине ученици Лазар Премовић, Матeја Брнабић и Лука Симић креирао је апликацију под називом "WalkieTalkie". 

Опширније...

Рачунарска гимназија на Телеком конкурсу „mts app"

Три тима састављена од ученика Рачунарске гимназије учестовала су на Телекомовом конкурсу за средње школе које раде по плану и програму за обдарене ученике из математике и рачунарства, а задатак је био прављење апликација за мобилне уређаје.

https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/sesti-ciklus-mts-App-konkursa 

На конкурсу је учестовало 10 школа са укупно 22 тима. После Математичке гимназије коју је представљало 6 тимова, Рачунарска гимназија је са 3 тима, уз Гимназију „Бора Станковић“ из Ниша, била следећа по реду по броју учесника. 

Ученици су презентовали своје пројекте пред комисијом у уторак, 6. децембра, у просторијама једног од центaра који окупља домаћу ИТ заједницу – „Startit Centar“.

Опширније...

Такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама "Пословни изазов"

Четврто регионално такмичење "Пословни изазов" у овој школској години за ученике школа са подручја Београда и околних градова биће организовано у петак, 23. децембра 2016. године у хотелу "Best Western M" у Београду. Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања, мотивише их да размишљају проактивно и тиме унапређују свој предузетнички дух. На овом такмичењу учествоваће и екипа из Рачунарске гимназије у четворочланом саставу који чине ученице Мара Болић, Дејана Мандић, Марина Михаиловић и Јелена Ђоковић. 

Пословни изазов је једнодневно такмичење (у трајању од 9:00 до 19:00 часова) конципирано тако да окупи 100 средњошколаца из различитих школа који се деле у тимове од по 4-5 ученика. У одређеном временском периоду (неколико сати) тимови ученика осмишљавају бизнис идеју као одговор на "изазов" који им поставља домаћин такмичења. Током рада, сваки тим има лаптоп и приступ интернету. Ученици осмишљавају бизнис план и израђују power point презентацију. Сваки тим има свог бизнис волонтера који свом тиму помаже саветима и искуством. На крају дана, тимови излазе пред стручни жири и држе презентацију. Три првопласирана тима добијају награде и пласирају се на национално финале, а победници на националном нивоу ће затим имати прилику да се такмиче на Пословном изазову западног Балкана заједно са средњошколцима из Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе. 

Финале конкурса Телеком

У уторак, 6. децембра у 11 часова одржаће се финале конкурса Телеком-а у Стартит центру у Београду. Од укупно 38 тимова из 12 школа пријављених на конкурс, у финале су се пласирала три тима из Рачунарске гимназије.

Желимо много успеха нашим ученицима на предстојећем конкурсу!

Посете Андрићевом и Историјском музеју

Ученици првог разреда Рачунарске гимназије посетили су у петак, 25. новембра, Андрићев музеј и у уторак, 29. новембра, изложбу под називом "Никола Тесла и Пупин на истом путу" организовану у Историјском музеју у Београду. Ове посете мотивисане су сазнајним али и васпитним циљевима. Ово је још један од начина организовања наставе изван школских просторија у циљу развијања свести ученика о праћењу културе и културних догађаја у свом окружењу. 

Ученици Рачунарске гимназије на такмичењу "Дабар"

Ученици Рачунарске гимназије учествовали су у најмасовнијем светском такмичењу из програмирања које се организује за ученике и које од њих захтева да анализирају изазовне проблеме и алгоритамска решења.

У категорији Дабар (први и други разред) такмичило се укупно 6139 учесника, а у категорији Старији Дабар (трећи и четврти разред) било је 3535 учесника. Ученици Рачунарске гимназије такмичили су се у обе категорије, а две ученице из категорије Старији Дабар, Дејана Мандић и Невена Вугделија пласирале су се на државно такмичење које ће се одржати у фебруару наредне године.

Више о самом такмичењу можете наћи на следећем линку:

http://dabar.edu.rs/slolsko-takmicenje-20162017-statistika/