Награђен победнички тим на "mts app" конкурсу

22. децембар 2016.

Телеком Србија доделио је награде за најбоље апликације за мобилне уређаје најбољим тимовима који су учествовали на овогодишњем "mts app" конкурсу. Победу је однео тим "Nevermore" из Рачунарске гимназије и апликација "WalkieTalkie" за коју су учесници награђени путовањем на светски конгрес мобилне телефоније у Барселони.

“На mts app конкурс смо се пријавили јер смо желели да се опробамо у новој врсти развоја апликација. Путовање које смо освојили значиће много за нас, јер ћемо се, поред тога што ћемо посетити Барселону, на Светском конгресу мобилне телефоније упознати са најновијим трендовима у мобилној индустрији. То ће нам помоћи у разумевању данашњег мобилног тржишта и развоја мобилних апликација у будућности“, рекао је приликом доделе награда, Лазар Премовић, члан победничког тима Рачунарске гимназије.

Директор Рачунарске гимназије Бранислав Ђурђевац изразио је задовољство што су наши ученици део Телекомовог "mts app" конкурса. „Телеком Србија, организујући овај конкурс, препознаје да је улагање у младе и образовање посебно важна област друштвене одговорности. Кроз овај конкурс се код ученика буди жеља за познавањем нових области кроз практичан рад на пројектима. Ученици кроз процес креирања апликације за мобилне уређаје испољавају своју креативност, упознају се са свим корацима који су потребни да се реализује један озбиљан пројекат и граде своје знање. Одлазак победника на конгрес биће огроман извор нових сазнања из области мобилних технологија, што ће бити снажан подстицај за наставак њиховог истраживачког рада и подлога за даље стручно усавршавање“, оценио је Бранислав Ђурђевац, директор Рачунарске гимназије.

На "mts app" конкурсу, који је ове године био отворен за апликације у Андроид-у и иОС-у, учествовало је 12 школа у Србији које раде према специјалном школском програму за математичке и рачунарске гимназије.  О досадашњем успеху "mts app" конкурса говоре подаци да је од 2011. до сада 1.700 ученика упознато са идејом конкурса, 86 тимова је презентовало 90 апликација, од којих су најбоље постављене на Google Play.