Предупис у Рачунарску гимназију

Захваљујући својим партнерима, Рачунарска гимназија обезбеђује, за пет ученика, за предупис у РГ за шкoлску 2018/2019. годину специјалне погодности.

Опширније...

Драмска секција Рачунарске гимназије у посети Тиршовој

У среду, 20. децембра 2017. године, чланови Драмске секције Рачунарске гимазије одржали су представу "Капетан Џон Пиплфокс" за малишане у Универзитетској дечијој клиници Тиршова. Циљ ове представе био је да измами осмехе деци која ове празничне дане, нажалост, проводе у болници. За чланове секције било је то дирљиво искуство хуманости са закључком да су догађаји попут овог једнако значајни за оне којима су намењени, као и оне који су свој труд некоме наменили, јер нас све уче љубави и узајамној бризи.

Како је то изгледало погледајте овде.

Захваљујемо се УДК Тиршова на сарадњи и гостопримству!

 

Наши гимназијалци у емисији Зујалица на РТС-у

У емисији Зујалица на РТС-у ученици Рачунарске гимназије испричали су зашто су изабрали да се баве програмирањем и какви су били њихови почеци, као и зашто је добро такмичити се и шта такмичења могу да донесу. О програмирању у раном узрасту и активностима за основце у гимназији причала је професор Душа Вуковић.

Целу емисију погледајте на линку https://www.youtube.com/watch?v=tTan063-wMw

 

Премијерно изведена дечија представа "Капетан Џон Пиплфокс"

Представа "Капетан Џон Пиплфокс" према тексту Душка Радовића одржана је 14. децембра премијерно у Рачунарској гимназији пред најмлађом публиком. Представу су деци запослених у Рачунарској гимназији, ЦЕТ-у, Порталибрису и на Рачунарском факултету приредили полазници Драмске секције Рачунарске гимназије коју предводи професор српског језика и књижевности Милица Марковић.

Tом приликом малишани су одушевљено учествовали у интеракцији са глумцима, и сви заједно створили праву празничну атмосферу.

На велико изненађење деце, на крају представе појавио се и Деда Мраз и обрадовао их новогодишњим поклонима.

Фотографије са представе погледајте овде.

Ново у нашим клупама: програмирање у Scratch и Python за основну и средњу школу

У нашим клупама током зимског распуста почећемо да учимо нове програмске језике – SCRATCH и PYTHON – намењене узрастима већ од III разреда основне школе. Нов методолошки приступ и практичан рад на пројектним задацима током трајања курсева усмерени су на почетне нивое и основне информатичке вештине, те су оба ова курса права прилика да се опробате у визуелно лепим, једноставним графичким програмским језицима. Оба језика усмерена су на лакоћу и брзину, те се полазници курсева не сусрећу одмах са тешким послом самог кодирања, већ ова окружења пружају прилику да се апликације програмирају помоћу већ израђених блокова кодова. 

Опширније...

РГ-овци се пласирали на државно такмичење "Дабар"

Сташа Ђорђевић и Димитрије Анџић, ученици првог разреда Рачунарске гимназије, налазе се међу најбоља 84 ученика из Србије који ће учествовати на државном такмичењу „Дабар“. На првом нивоу такмичења учествовало је 6.600 такмичара у категорији у којој су се такмичили Сташа и Димиртије.

Опширније...

Катарина Милошевић се пласирала на Национално такмичење "Пословни изазов"

Катарина Милошевић, ученица трећег разреда Рачунарске гимназије, пласирала се на Национално такмичење „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих након одржаног Регионалног такмичења у среду, 6. децембра у Хотелу „М“ у Београду.

На одржаном регионалном такмичењу је учествовало укупно 115 ученика из 35 школа. На Национално такмичење се пласирало 15 ученика. Из Рачунарске гимназије су, поред Катарине, учешће узели и следећи ученици: Лазар Мишић, Коста Ненадић, Виктор Вујичић, Алекса Прокић, Михаило Трајковић и Дина Дурмиш. 

У оквиру овог такмичења у предузетничким вештинама, тимови ученика су осмислили своја бизнис решења за постављени изазов, која су презентовали пред жиријем. Чланови жирија били су представници академског и бизнис сектора, а ученицима су помагали пословни волонтери. 

Атмосферу са такмичења погледајте у галерији.

Опширније...

Представа за децу у Рачунарској гимназији