Душа Вуковић предавач на конференцији "Дан Oracle Академије"

14. март 2017.

У Београду је у четвртак, 9. марта 2017. године, одржана конференција „Дан Oracle Академије“ на којој је један од предавача била Душа Вуковић, професорка Рачунарске гимназије. Међу предавачима били су и Љиљана Кркић из Oracle компаније и Сава Савић, помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација.

Рачунарска гимназија је једна од прве две образовне установе из Србије која се прикључила међународном програму Oracle Академије још 2006. године, а група ученика наше школе је међу првима у свету полагала за професионални сертификат Oracle Универзитета „Database Foundations Certified Junior Associate“. Од 2010. године, Душа Вуковић ради и као инструктор за наставнике у оквиру програма Oracle Академије и на обукама у оквиру овог програма имала је част да ради са скоро 500 наставника из целе Србије.

Програм Oracle Академије је бесплатан програм за образовне установе који омогућава стручна усавршавања професора и јако квалитетне курсеве и сертификацију из области база података и Java програмирања за ученике и студенте. Сви програми Oracle Академије су доступни ученицима Рачунарске гимназије кроз редовну наставу и секције.

Више о линији професионалних Oracle сертификата за ученике и студенте може се наћи овде.

Садржај курсева који су доступни ученицима Рачунарске гимназије кроз секцију у другом разреду и у редовној настави у трећем и четвртом разреду:

https://academy.oracle.com/pages/java_fundamentals_course.pdf

https://academy.oracle.com/pages/java_programming_course.pdf

https://academy.oracle.com/pages/database_design_course.pdf

https://academy.oracle.com/pages/programming_PLSQL_course.pdf

Фотографије са конференције можете погледати у галерији.