"Nevermore" освојио друго место на MatHackathonu 2017

22. мај 2017.

Трећи по реду МаtHackathon 2017, који је организовала Студентска организација Математичког факултета Омикрон, одржан је у суботу и недељу, 13. и 14. маја. Такмичење је одржано у две категорије, једно за ученике средње школе, а друго за студенте. На МatHackathonu је учествовало 6 средњошколских тимова, који су одабрани као најбољи од 27 пријављених за такмичење. Они су се такмичили у просторијама Математичког факултета. 

Такмичење за средњошколце је подељено у два дана; првог дана ученици су слушали предавања из области роботике, а другог дана су имали такмичење у трајању од 6 сати, где су морали да покажу све што су научили претходног дана, као и додатну сналажљивост и креативност. Такође, тимски дух и игра нису изостали. Тема такмичења била је „Једна компонента паметне куће“, а ученици су своје идеје реализовали помоћу Flip-n-Click сета, који производи МикроЕлектроника. Жири су сачињавали представници организације Омикрон, као и проф. др Филип Марић, професор на Математичком факултету.

Прво место је освојио тим ученика средње школе Политехнике, док је тим "Nevermore" који чине ученици Рачунарске гимназије Лазар Премовић, Павле Стевановић, Димитрије Кузмановић и Лука Симић са решењем под називом „Систем за исхрану кућног љубимца“ освојио друго место. Tреће место освојио је тим ученика из Математичке гимназије. 

Слоган овогодишњег такмичења је гласио „Compile your destiny“.