Рачунарска гимназија учествује у пројекту "STEM School Label"

18. октобар 2017.

Центар за промоцију науке (http://www.cpn.rs/) препознао je Рачунарску гимназију као СТЕМ школу и издвојио је као једну од три школе из целе Србије која ће учестовати у пројекту „STEM School Label“. Велики међународни пројекат који ће бити финансиран из програма Erasmus+, предводи координатор „EUN Partnership“ из Брисела, а један од партнера пројекта је Центар за промоцију науке.

Општи циљ пројекта је да се изгради образовни екосистем на европском нивоу који ће допринети већем интересовању младих да након школовања за своје каријере изаберу неке од дисциплина из СТЕМ области (енг: STEM - scinece, technology, engineering and maths). Пројекат као један од својих главних исхода има стварање сета критеријума који би важили на целом простору Европе у циљу дефинисања тога шта је СТЕМ школа. Потом, креирање и објављивање алата за самооцењивање школа који ће бити релевантан за цео европски простор и неће бити ограничен појединачним националним курикулима. Понуђени алат за самооцењивање би требао да укаже на поља у којима школа може да напредује када је реч о СТЕМ-у али и да понуди школи ресурсе кроз курсеве, размену материјала како би тај напредак школа могла и да оствари. Пружање подршке наставницима, као и креирање европске заједнице СТЕМ школа је још један од циљева пројекта. 

Рачунарска гимназија је имала и представника међу посетиоцима Прве националне „Scientix“ конференције одржане у Београду, 6. октобра, на којој је било пуно речи о СТЕМ образовању. Више о конференцији прочитајте овде.