РГ на Математичком турниру у Шабачкој гимназији

07. новембар 2017.

Шабачка гимназија организовала je Математички турнир поводом прославе 180 година школе. Рачунарска гимназија је била једна од осам гимназија које су учествовале на турниру. Михаило Трајковић је освојио златну, а Синиша Милошевић бронзану медаљу. 

Ученици су били подељени у категорије према разреду који похађају. На такмичењу су учестовали и Димитрије Анџић и Петар Никић, и наша школа је заузела четврто место по укупним резултатима. Поред домаћина, Шабачке гимназије, на Турниру су учествовале и Прва крагујевачка гимназија, као и гимназије из Зајечара, Сремске Митровице, Ваљева, Чачка и Бијељине. Гимназије из Крагујевца, Зајечара и Шапца спадају у најстарије гимназије у Србији, а све гимназије које су учествовале на турниру негују рад са обдареним ученицима у области математике и рачунарства.  

За учеснике турнира и њихове професоре домаћини из Шабачке гимназије организовали су и обилазак града и нека интересанта предавања. Професори су разменили своја искуства из наставе и рада са ученицима, облишли су Центар за стручно усавршавање, Парк науке и Народни музеј Шабац

Атмосферу боравка у Шапцу погледајте у галерији.