Презентација "mts app" конкурса

09. новембар 2017.

Као најаву овогодишњег „mts app“ конкурса, Телеком Србија је у понедељак, 6. новембра, одржао презентацију на којој су били и ученици наше школе поред других школа учесника конкурса. Прошлогодишњи такмичари, Алекса Пешталић и Михаило Средовић, су за све заинтересоване ученике наше школе који нису до сада учествовали на конкурсу, организовали у среду, 8. новембра и презентацију о креирању апликација за мобилне уређаје у окружењу Androd Studio.

Презентацију коју је Телеком одржао у понедељак је отворила Мирослава Тешин-Поповић која је ученицима приближила циљеве конкурса и важност ове сарадње Телекома са школама за ученике и њихову будућу каријеру. Ученици су имали прилику да чују више интересантних предавања, укључујући стручно предавање Јована Јовановића о Android и iOS програмирању, примере добрих младих предузетника и утиске бившег такмичара Николе Јовановића о конкурсу.

У просторијама школе је у среду одржана презентација са циљем да се сви заинтересовани ученици школе упознају са креирањем апликација за мобилне уређаје. Алекса Пешталић и Михаило Средовић су припремили примере апликација креираних у окружењу Android Studio и причали су о практичним детаљима важним за учешће на „mts app“ конкурсу. Ученицима су се обратили и прошлогодишњи победници конкурса, Лазар Премовић, Матија Брнабић и Лука Симић. Они су, поред представљања победничке апликације, причали и о наградном путовању у Барселону на конгрес мобилне индустрије. 

Видео снимци предавања одржаних у понедељак доступни су на линку: https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/video

Фотографије презентација одржаних у понедељак и среду погледајте у галерији.