Катарина Милошевић се пласирала на Национално такмичење "Пословни изазов"

07. децембар 2017.

Катарина Милошевић, ученица трећег разреда Рачунарске гимназије, пласирала се на Национално такмичење „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих након одржаног Регионалног такмичења у среду, 6. децембра у Хотелу „М“ у Београду.

На одржаном регионалном такмичењу је учествовало укупно 115 ученика из 35 школа. На Национално такмичење се пласирало 15 ученика. Из Рачунарске гимназије су, поред Катарине, учешће узели и следећи ученици: Лазар Мишић, Коста Ненадић, Виктор Вујичић, Алекса Прокић, Михаило Трајковић и Дина Дурмиш. 

У оквиру овог такмичења у предузетничким вештинама, тимови ученика су осмислили своја бизнис решења за постављени изазов, која су презентовали пред жиријем. Чланови жирија били су представници академског и бизнис сектора, а ученицима су помагали пословни волонтери. 

Атмосферу са такмичења погледајте у галерији.

Пред ученике је постављен следећи пословни изазов. Снупи, Гарфилд, Твити су међу најпознатијим љубимцима на свету, а своје место пронашли су и у популарној култури. Да је веза између животиња и људи нераскидива сведоче и позната дела па тако знамо да је Дон Кихот био одан својој раги Росинанти, Обеликс малом белом теријеру Идефиксу а Хари Потер снежној сови Хедвиги. Данас је све популарније припитомљавање животиња људима и брзом животу који нас окружује у градовима. У времену дебата за или против одгајања кућних љубимаца у условима који нису њихово природно станиште, предузетници задовољно трљају руке отварајући фризерске салоне за љубимце, хотеле за псе, осмишљавајући нове суплементе у исхрани или додатке за рекреацију љубимаца. Сваки тим је имао задатак да осмисли производ или услугу која ће привући пажњу власника кућних љубимаца и допринети решавању неког проблема са којим се ова циљна група сусреће. 

На Националном такмичењу ће учествовати по три првопласирана тима са одржана четири регионална такмичења у Лесковцу, Чачку, Новом Саду и Београду. Национално такмичење ће се одржати у фебруару у Београду, а победници ће имати прилику да се такмиче на Пословном изазову западног Балкана са средњошколцима из Босне и Херцеговине, Хрватке и Црне Горе. Пословни изазов западног Балкана се ове школске године организује у Сарајеву.