Државно такмичење из информатике - средње школе

Државно такмичење из информатике за средње школе одржаће се у недељу, 22. априла у 12 часова у просторијама Рачунарске гимназије и Рачунарског факултета (Кнез Михаилова 6, 6. спрат). Долазак такмичара је у 11:30 часова, а такмичење ће трајати до 17 часова.

Списак такмичења и распоред седења је у ТАБЕЛИ.

Стипендије Рачунарске гимназије

Рачунарска гимназија и ове године успешним такмичарима који су заинтересовани за упис у Рачунарску гимназију пружа могућност стипендирања. За стипендију Рачунарске гимназије матуранти конкуришу подношењем пријаве коју је потребно попунити у просторијама школе до 18. маја текуће године.

Пријемни испит за упис у РГ

У уторак 5. јуна са почетком у 10 часова одржаће се квалификациони испит из математике за ученике који су заинтересовани да упишу Рачунарску гимназију. Пријаве за полагање су до 31. маја, а ученици који долазе на испит морају доћи до 9.30 часова.

Ученици у посети НОРДЕУСУ

Ученици II разреда Рачунарске гимназије били су у посети Нордеусу – једној од најуспешнијих и најпознатијих српских ИТ компанија. Ивана и Зоја дочекале су их и упознале са профилом компаније, процесима рада, и пријатним начинима рада у Нордеусу. Кроз презентације, ђаци наше школе имали су прилику да виде како изгледа пословно окружење у сектору, осете непосредну и пријатну атмосферу по којој је читава индустрија позната и сазнају понешто о најновијим технологијама у области видео игара. 

Опширније...

Програмер јуниор 2018 финале - обавештење

ИНФОРМАТИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ "Програмер јуниор 2018", одржаће се у недељу, 13. маја 2018. године у просторијама Рачунарске гимназије у улици Кнез Михаиловој 6/VI, у Београду.

 

Сатница такмичења:

 

09:00 - долазак такмичара

09:30 - 11:30 - израда задатака

11:30 - 13:00 - прегледање и оцењивање радова

13:00 - проглашење победника

 

Списак финалиста биће објављен на сајту од понедељка, 23. априла. 

 

 

Курсеви за основце и средњошколце током летњег распуста у Рачунарској гимназији - SCRATCH, PYTHON и C#

Информатика и програмирање препознати су као најзначајније вештине будућности, и већ сада су уведене у основно образовање – те с пуним правом можемо говорити о основној информатичкој писмености, али формално образовање и поред свих напора тек лагано и веома неуједначено прати динамику ових промена. Сви наши курсеви за децу усмерени су управо на ученике основних али и средњих школа како би се већ пре значајног професионалног опредељења упознали са занимљивим светом програмирања и информатике. Дуго искуство у раду са ученицима показали су нам да преко визуелних програмских језика – као што су C# (основни и напредни), SCRATCH или PYTHON ученици интуитивно уче оно најважније: алгоритамско размишљање и решавање проблема на начин који је кључан за развој програмерских вештина. 

Опширније...

Додела диплома са Окружног такмичења из информатике - основне школе

Додела диплома са Окружног такмичења из информатике града Београда биће одржана у недељу, 15. априла са почетком у 15:45 часова у просторијама Рачунарске гимназије.

Државно такмичење из информатике - основне школе

Државно такмичење из информатике за основне школе одржаће се у недељу, 15. априла, а време почетка такмичења је због одржавања Књижевне олимпијаде померено на 13 часова. Окупљање такмичара је од 12:15 дo 12:30 часова како би испробали рачунарско окружење. Такмичење се одржава у Рачунарској гимназији и на Рачунарском факултету и трајаће до 15:30 часова, након чега ученици немају никаквих обавеза. Резултати такмичења биће објављени на сајту Рачунарске гимназије.

Списак и распоред седења ученика је у ТАБЕЛИ.