Зимска школа програмирања за основце и Зимски семинар за наставнике информатике у Рачунарској гимназији

Рачунарска гимназија и Фондација Петља најављују Зимску школу програмирања за основце и Зимски семинар за наставнике информатике који ће се одржати од 04. до 07. фебруара 2019. године у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. 

Циљ Зимске школе програмирања је популаризација такмичарског програмирања међу основцима који су већ исказали таленат у области рачунарства, математике и физике. Школа је намењена заинтересованим ученицима који су у школској 2018/19. уписали VI, VII или VIII разред основне школе, а који су се током школске 2017/18. године пласирали на окружно такмичење из информатике, као и свим учесницима државних такмичења из информатике, математике или физике током исте године. 

Паралелно са Зимском школом програмирања за основце, ове године се организује и Зимски семинар за наставнике информатике чиме се жели пружити додатна подршка наставницима у области програмирања.

Опширније...

Oдржано школско такмичење "Пословни изазов" у Рачунарској гимназији

Представници Рачунарске гимназије и Математичке гимназије који ће учествовати на регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих изабрани су на школском такмичењу одржаном у петак 30. новембра у просторијама наше школе.

На такмичењу је учествовало 45 ученица и ученика подељених у 9 петочланих тимова. Чланови прва два награђена тима ће учествовати на регионалном такмичењу које се одржава 21. децембра.

Опширније...

Припремна настава из математике за основце

У суботу, 01.12.2018. године, од 10 часова почињемо са припремама за полагање пријемног испита у Рачунарској гиманзији. Подсећамо вас да је пријемни испит заказан за први уторак у јуну месецу, а да примере задатака са ранијих пријемних испита можете наћи на нашем сајту: http://rg.edu.rs/2016-06-08-07-28-09 

Ученици РГ-а на презентацији mts:app конкурса

У оквиру припрема за учешће на овогодишњем наградном конкурсу „mts:app“, ученици Рачунарске гимназије су посетили презенатацију коју је организовао Телеком у уторак, 6. новембра. 

Опширније...

Такмичење за основце Програмер јуниор 2019

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор". 

Опширније...

IT Girls 2019 - пријаве су отворене

Рачунарска гимназија организује такмичење “IT girls” за ученице седмог и осмог разреда основних школа у циљу промовисања информатике међу женском популацијом у Србији.

Такмичарке се надмећу у прављењу сајта користећи WordPress. За првих 50 пријављених ученица организован је бесплатан курс WordPress-а. Курс се одржава за време зимског распуста, а ученице које га похађају нису у обавези и да се такмиче.

Опширније...

Направи тим, пријави се и учествуј у осмом mts app конкурсу

И ове године Телеком Србија вас позива да учествујете у новом циклусу mts app конкурса који вам пружа могућност да унапредите своје знање у креирању мобилних апликација и да се такмичите са вршњацима из Босне и Херцеговине и Црне Горе. 

Ваш задатак је да осмислите и направите занимљиву, иновативну и пре свега корисну апликацију у Android™ OS-у или iОS-у, за мобилни телефон или таблет, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену или би на одређени начин могла да унапреди употребу мобилних уређаја. Уколико ваша апликација буде изабрана међу пет најбољих у Србији, добијате престижне мобилне телефоне и прилику да се такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освојите прву или специјалну награду на „Регионалном app изазову”. 

Опширније...

Почетак обуке програмирања за основце "Суботом волимо информатику"

У суботу 29. септембра 2018. године почиње четрнаеста по реду сезона курса "Суботом волимо информатику", у организацији компаније ЦЕТ и Рачунарске гимназије у Београду. Млади информатичари пратиће основни и напредни курс C# језика, са фондом од 30 часова, до фебруара 2019. године.  Настава се одржава суботом у просторијама Рачунарске гимназије, Кнез Михаилова 6, VI спрат. Полазници су подељени у више група према распореду који се налази ОВДЕ.