Припремна настава за основце

Рачунарска гимназија већ годинама организује припремну наставу за ученике основних школа. Од суботе, 30.11.2019. основце ћемо припремати за полагање квалификационог испита за упис у Рачунарску гимназију. Пријављивање је у току, а поред пријава на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. У пријави назначите који курс или курсеве желите да упишете и оставите своје контакт податке.

Опширније...

Одржана представа "Мали Принц" у извођењу ученика Рачунарске гимназије

Представа "Мали принц" према тексту Антоана де Сент Егзиперија одржана је 27. децембра у Рачунарској гимназији пред најмлађом публиком. Представу су деци запослених у Рачунарској гимназији, ЦЕТ-у, Порталибрису и на Рачунарском факултету приредили полазници Драмске секције Рачунарске гимназије коју предводи професор српског језика и књижевности Милица Марковић. На велико изненађење деце, на крају представе појавио се и Деда Мраз и обрадовао их новогодишњим поклонима. Ове године имали смо част да представу играмо и у Математичкој гимназији, као и у склопу манифестације "Баоградска зима" на Тргу Републике.

Опширније...

Регионално такмичење Пословни изазов

На Регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих одржаног у петак, 21. децембра у Хотелу „М“ у Београду су учестовали ученици који су награђени на школском нивоу такмичења: Анђела Kомненић, Александар Спремо, Уна Абраванел, Душан Лукић и Богдан Томић.

Опширније...

Зимска школа програмирања - јавни позив и пријављивање

Рачунарска гимназија и Фондација Петља организују бесплатни зимски програм едукације у области такмичарског програмирања за основце и њихове наставнике од 04. до 07. фебруара 2019. године у Рачунарској гимназији. Пријаве су отворене до 18. јануара 2019. 

Јавни позив за ученике и наставнике

 

Припремна настава за основце

Рачунарска гимназија већ годинама организује припремну наставу за ученике основних школа. Од суботе, 01.12.2018. основце ћемо припремати за полагање квалификационог испита за упис у Рачунарску гимназију. Пријављивање је у току, а поред пријава на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. У пријави назначите који курс или курсеве желите да упишете и оставите своје контакт податке.

Опширније...

Зимска школа програмирања за основце и Зимски семинар за наставнике информатике основних школа у Рачунарској гимназији

Рачунарска гимназија и Фондација Петља најављују Зимску школу програмирања за основце и Зимски семинар за наставнике информатике који ће се одржати од 04. до 07. фебруара 2019. године у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. 

Опширније...

Oдржано школско такмичење "Пословни изазов" у Рачунарској гимназији

Представници Рачунарске гимназије и Математичке гимназије који ће учествовати на регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих изабрани су на школском такмичењу одржаном у петак 30. новембра у просторијама наше школе.

На такмичењу је учествовало 45 ученица и ученика подељених у 9 петочланих тимова. Чланови прва два награђена тима ће учествовати на регионалном такмичењу које се одржава 21. децембра.

Опширније...

Припремна настава из математике за основце

У суботу, 01.12.2018. године, од 10 часова почињемо са припремама за полагање пријемног испита у Рачунарској гиманзији. Подсећамо вас да је пријемни испит заказан за први уторак у јуну месецу, а да примере задатака са ранијих пријемних испита можете наћи на нашем сајту: http://rg.edu.rs/2016-06-08-07-28-09 

Ученици РГ-а на презентацији mts:app конкурса

У оквиру припрема за учешће на овогодишњем наградном конкурсу „mts:app“, ученици Рачунарске гимназије су посетили презенатацију коју је организовао Телеком у уторак, 6. новембра. 

Опширније...

Такмичење за основце Програмер јуниор 2019

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор". 

Опширније...