Летња школа такмичарског програмирања - термини и групе

Коначни спискови учесника летње школе са терминима одржавања обуке налазе се на следећим линковима:

Списак и термини - ученици

Списак и термини - наставници

Школа ће се одржати од 25. до 29. јуна за ученике и од 25. до 27. јуна за наставнике у просторијама Рачунарске гимназије и Рачунарског факултета (Кнез Михаилова 6, 6. спрат, Београд).

Десета генерација матураната РГ-а

Свечана академија матураната десете генерације Рачунарске гимназије одржана је у четвртак 7. јуна 2018. у школи. Ученик Петар Никић изабран је за ђака генерације и похваљен најбољим матурским радом. Присутнима су се обратили Бранислав Ђурђевац, директор, и Мијодраг Ђуришић, разредни старешина, као и матурант Марко Милошевић. За ову прилику матуранти су припремили кратак филм о својим школским данима у Рачунарској гимназији који су презентовали присутнима. Након свечаности ученици, родитељи и професори наставили су дружење на коктелу.

Атмосферу са свечаности погледајте у галерији.

Резултати пријемног испита за упис у Рачунарску гимназију

Завршен је пријемни испит из математике за упис у Рачунарску гимназију. Сви они који су прошли тест и имају довољан број бодова за упис у РГ, могу 6. и 7. јуна да се упишу у Секретаријату школе од 9 до 14 часова.

ТАБЕЛА

 

PlayIT такмичење у Рачунарској гимназији

У Рачунарској гимназији је у суботу, 26. маја одржано прво е-Sports такмичење у Србији намењено средњошколцима „PlayIT“ које је организовао ученички парламент Рачунарске гимназије. Укупно 8 тимова из 4 београдске средње школе такмичило се у игрици „League of Legends“, а тим LolKon из ЕТШ „Раде Кончар“ однео је прво место док су друге две награде припале тимовима из Рачунарске гимназије. Такође, учествовали су и тимови из Девете београдске гимназије и Математичке гимназије.

Такмичење је подржао PC Press (обезбедио периферије) и Аdventure caffe (обезбедио послужење). Поред самог турнира ученички парламент успео је да организује и пренос уживо са коментатором тако да је било могуће пратити такмичење уживо у школи или на twitch.tv/playitsrbija.

Фотографије са такмичења можете погледати ОВДЕ.

 

РГ на хуманитарном базару у ОШ "Вељко Дугошевић"

Рачунарска гимназија учествовала је на хуманитарном пролећном базару у ОШ "Вељко Дугошевић" који је одржан у суботу, 26. маја. 

Пролећни базар је активност која окупља не само ученике и родитеље ове школе, него и ширу заједницу (друге школе у окружењу, комшије, пријатеље, баке и деке итд.), а тема овогодишњег базара била је "Кад порастем бићу..." . Свој допринос Базару Рачунарска гимназија је дала кроз продају књига издавачке куће Порталибрис прилагођених дечијем узрасту.

Опширније...

Тестирање ученика за летњу едукацију фондације Петља- обавештење

Тестирање ће почети у суботу, 26. маја у 19 часова и биће продужено до среде 30. маја.

Да би се могло приступити тесту ученици морају имати отворен налог на сајту Petlja.org и неопходно је да се придруже групи PetljaRGObuka тако што ће посетити линк https://www.petlja.org/cpanel/JoinGroup/86B983FB .

Линк ка такмичењу: https://arena.petlja.org/Competitions/Competition/313

Ученици ће на основу резултата овог теста (који није елиминациони) бити подељени на основну или напредну групу на обуци.

 

Бесплатна летња едукација у области такмичарског програмирања - јун 2018.

Фондација "Петља" у сарадњи са Мајкрософтовим развојним центром у Србији, Друштвом математичара Србије, Рачунарским факултетом и Рачунарском гимназијом организује бесплатни летњи програм едукације у области такмичарског програмирања за основце и њихове наставнике током јуна 2018. 

Петља – летњи семинар 2018

Одржано финале такмичења Програмер јуниор 2018

Финале информатичког такмичења Програмер јуниор 2018 одржано је у недељу 13. маја у просторијама Рачунарске гимназије. Тимови финалиста имали су два сата да направе презентацију на тему "Моја омиљена дестинација", користећи PowerPoint. Учествовало је 15 тимова.

Награђени тимови су:

1. награда (Таблет x2)                                 Јана Стојановић и Елена Јовановић

                                                                  ОШ "Јосиф Панчић", Београд

2. награда (Екстерни хард диск x2)              Наташа Деветак и Миодраг Ловрић

                                                                  ОШ "Станко Марић", Београд

3. награда (Тастатурa и миш x2)                  Матеја Радовић и Ђорђе Милекић

                                                                  ОШ "Јосиф Панчић", Београд

Захваљујемо се свим такмичарима на учешћу и позивамо да нам се придруже и следеће године на овом и другим такмичењима које организују Рачунарска гимназија и Рачунарски факултет.

Награђени радови:

1. место презентација

2. место презентација

3. место презентација

Фотографије са такмичења погледајте у галерији.