Почела је летња едукација у области такмичарског програмирања

26. јун 2018.

У Рачунарској гимназији је 25. јуна почео други по реду циклус бесплатне едукације у области такмичарског програмирања коју је Рачунарска гимназија организовала у сарадњи са Фондацијом Петља, Рачунарским факултетом, Друштвом математичара Србије и Мајкрософт развојним центром. Значајан број наставника и ученика показао је заинтересованост да од искусних предавача, наставника Рачунарске и Математичке гимназије, асистената и професора са факултета и искусних софтверских инжењера сазна више о вештинама програмирања.

Летња школа за ученике намењена је такмичарима са окружних такмичења из информатике и државних из информатике и математике у 2018, години, а циљ је њихово додатно усавршавање у алгоритамском начину размишљања и вештини програмирања. Како бисмо омогућили квалитетније праћење наставе, новина је да је за ученике обезбеђена обука у две категорије - у основној и напредној.

Сви заинтересовани наставници из свих градова у Србији добили су прилику да се пријаве и учествују на летњем семинару. Наставницима ће током семинара бити представљене технике и алгоритми примерени различитим нивоима такмичења.

Семинар за наставнике трајаће до 27., а школа за ученике до 29. јуна. Сви учесници ће након завршене обуке добити сертификате о учешћу.

Како су изгледали први дани обуке погледајте у галерији.