Наградна игра - освојите курс програмирања за децу!

10. септембар 2018.

У сусрет почетку нове школске године и најрадоснијем месецу за ђаке, ЦЕТ и Рачунарска гимназија награђују! 

У циљу ширења информатичких знања и стицања најзначајнијих вештина будућности одлучили смо да пружимо могућност бесплатног похађања курсева за децу. Посетите ЦЕТ-ову фејсбук страницу , учествујте у наградној игри и освојите дечији курс по избору!

Комплетну понуду курсева за децу можете наћи ОВДЕ.

Сви наши курсеви за децу усмерени су управо на ученике основних али и средњих школа како би се већ пре значајног професионалног опредељења упознали са занимљивим светом програмирања и информатике. Дуго искуство у раду са ученицима показали су нам да преко визуелних програмских језика – као што су Scratch, Python и C# ученици интуитивно уче оно најважније: алгоритамско размишљање и решавање проблема на начин који је кључан за развој програмерских вештина.

Нов методолошки приступ и практичан рад на пројектним задацима током трајања курсева Scratch и Python усмерени су на почетне нивое и основне информатичке вештине, те су оба ова курса права прилика да се опробате у визуелно лепим, једноставним графичким програмским језицима. Оба језика усмерена су на лакоћу и брзину, те се полазници курсева не сусрећу одмах са тешким послом самог кодирања, већ ова окружења пружају прилику да се апликације програмирају помоћу већ израђених блокова кодова.

Курсеви ЦЕТ-а организују се у учионицама Рачунарске гимназије, па ученици имају стимулативно радно окружење и најсавременију опрему. Рад у групама до 15 полазника до сада је дао најбоље резултате, јер ученици имају прилику да индивидуалан рад удружују у групе и радне пројекте, а да свако има довољно времена за менторски рад са предавачима или прилику да своје радове јавно представи пред својим вршњацима.

Часови су организовани у блок наставу током које се теоријска знања одмах и практично примењују, а до завршетка курса, сви наши ученици успешно довршавају своје „пројектне задатке“ ка којима је рад током курсева усмерен.