Ученици РГ-а на презентацији mts:app конкурса

08. новембар 2018.

У оквиру припрема за учешће на овогодишњем наградном конкурсу „mts:app“, ученици Рачунарске гимназије су посетили презенатацију коју је организовао Телеком у уторак, 6. новембра. 

Испред Телекома су се ученицима обратили Мирослава Тешин Поповић и Предраг Крајновић који су причали о самом конкурсу и развоју апликација за мобилне платформе. Владимир Тркуља из центра StartIt и Биљана Ждрале из стартапа Boostowski, су ученицима причали о значају предузетништва и како је могуће искуство учешћа на „mts:app“ конкурсу искористи за грађење каријере и пословне успехе. На самом крају су се ученицима обратили и чланови тима који је победио прошле године, Лука, Вук и Лазар. Тим долази из гимназије „Бора Станковић“ из Ниша која има специјализовано одељење које ради по плану и програму наше школе. 

Рачунарска гимназија је једна од пробраних гимназија чији ученици учествују у овом конкурсу већ неколико година. Наша школа је била и победник школске 2016/2017. године, када је победнички тим који су чинили Лазар Премовић, Матија Брнабић и Лука Симић, као награду добио одлазак у Барселону на конгрес „Мobile World Congress“. Ове године је по први пут знатно проширена листа школа које учествују у складу са иницијативом да гимназије широм Србије добију специјализована ИТ одељења.  

О конкурсу може да се прочита више на следећој адреси:

https://www.mts.rs/otelekomu/vesti/2696/telekom-srbija-pokrece-mlade-programere

Фотографије са овог догађаја доступне су у галерији.