Регионално такмичење Пословни изазов

26. децембар 2018.

На Регионалном такмичењу „Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих одржаног у петак, 21. децембра у Хотелу „М“ у Београду су учестовали ученици који су награђени на школском нивоу такмичења: Анђела Kомненић, Александар Спремо, Уна Абраванел, Душан Лукић и Богдан Томић.

У оквиру овог такмичења у предузетничким вештинама, тимови ученика су осмислили своја бизнис решења за постављени изазов, која су презентовали пред жиријем. Чланови жирија су били представници академског и бизнис сектора, а ученицима су помагали пословни волонтери. 

Пред ученике је постављен следећи пословни изазов. Били у школи или на послу, константно смо растргнути обавезама а највише времена проводимо у затвореном простору. Па чак и слободно време трошимо по тржним центрима, ресторанима и биоскопима. Поново затворен простор! С друге стране, често не можемо да се ослободимо осећаја да негде каснимо па смо увек под стресом. Можемо ли променити нешто како бисмо водили уравнотеженији живот? Задатак је осмислити производ или услугу која ће продужити време боравка у природи. 

Фотографије са овог такмичења погледајте у галерији.