Предупис у Рачунарску гимназију - школска 2020/2021.

Захваљујући својим партнерима, Рачунарска гимназија обезбеђује, за првих пет ученика, за предупис у РГ за шкoлску 2020/2021. годину, специјалне погодности.

Опширније...

Представа и новогодишњи пакетићи за најмлађе у Рачунарској гимназији

Луткарска представа "Маша и медвед" одржана је 18. децембра у Рачунарској гимназији пред најмлађом публиком. Представу су деци запослених у Рачунарској гимназији, ЦЕТ-у и на Рачунарском факултету приредили Јана Мирчић, Андреј Петковић и Павле Петковић, полазници Драмске секције Рачунарске гимназије коју предводи професор српског језика и књижевности Милица Марковић. Након представе следила је мини журка за најмлађе уз анимацију Стефане Зоговић, студенткиње Рачунарског факултета. На велико изненађење деце, на крају програма појавио се и Деда Мраз и обрадовао их новогодишњим поклонима. 

Малишани су одушевљено учествовали у интеракцији са глумцима, и сви заједно створили праву празничну атмосферу.

    

Данило Ралевић други на регионалном такмичењу "Пословни изазов"

Данило Ралевић, ученик првог разреда, је освојио другу награду на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“ и пласирао се на државно такмичење. 

Регионални ниво такмичења је одржан у Београду, 18. децембра, у организацији Достигнућа младих уз помоћ Министарства омладине и спорта, UniCredit банке, Америчке агенције за међународни развој USAID, компаније Oracle и Универзитета Metropolitan.

На такмичењу је учестовало 110 ученика из 32 средње школе из београдских општина. Из наше школе су на регионалном такмичењу учествовали, поред награђеног Данила Ралевића, и Анђела Аћић, Богдан Томић, Огњен Срдановић и Војин Голубовић.

Опширније...

У Рачунарској гимназији одржано школско такмичење "Пословни изазов"

Рачунарска гимназија у сарадњи са организацијом Достигнућа младих организовала је трећу годину за редом школско такмичење "Пословни изазов". Такмичење које је одржано 6. децембра 2019. има за циљ: да се изаберу представници Рачунарске гимназије који ће учествовати на регионалном такмичењу "Пословни изазов", а који је најављен за 18. децембар 2019. године и да се такмичари припреме за оно што их чека на регионалном такмичењу.

Опширније...

Ученици Рачунарске гимназије у трећем кругу Хакатона за средњошколце

Ученици рачунарске гимназије Мехмедалија Каришик и Никола Лопушина као чланови екипе под називом "Моћни ренџери" пласирали су се у трећи круг такмичења Хакатон за средњошколце који је одржан од 18. до 20. новембра 2019. на Факултету организационих наука.

Такмичење за основце Програмер јуниор 2020

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, четрнаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор"

Опширније...

Девета европска математичка олимпијада за девојке

Девета европска математичка олимпијада за девојке (ЕGMO 2020) oдржаће се у Егмонду, Холандија од 15. до 21. априла 2020. године. Такмичење ће бити одржано по правилима Међународне математичке олимпијаде за средњошколце (IMO).

Екипе морају бројати по четири ученице средње школе које ће одредити национална друштва математичара и морају имати два пратиоца. Трошкове пута сносе делегације које учествују, а трошкове смештаја у Егмонду сноси организатор.

Опширније...

У Рачунарској гимназији одржан семинар "Python кроз наставу"

Рачунарска гимназија у суботу 12. октобра угостила је наставнике информатике из основних школа на бесплатном семинару под називом "Python кроз наставу". Наиме овај семинар је награда Рачунарске гимназије наставницима информатике чији су ученици учествовали на такмичењу "Програмер јуниор" а које се сваке године организује у Рачунарској гимназији. Кроз Python је наставнике сигурним корацима водио ђак генерације Рачунарске гимназије, а сада успешан студент Рачунарског факултета Никола Тасић. Семинар у трајању од шест школских часова пратили су наставници основних школа : "Краљ Петар Први", "Бранко Ћопић", "Јован Стерија Поповић", "Јован Цвијић", "Свети Сава", "Краљ Александар Први", "Уједињене Нације", "Ђура Даничић", "Лазар Саватић", "Вељко Дугошевић", "Филип Кљајић Фића".

      

Сарадња Рачунарске гимназије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Рачунарска гимназија као аутор програма по коме се изводи настава у гимназијским ИТ одељењима у Србији, другу годину заредом, пружа подршку Министарству просвете, науке и технолошког развоја у реализацији ускостручних обука за наставнике који предају у гимназијским ИТ одељењима. Ове суботе 12. октобра у Рачунарској гимназији обуку наставницима из гимназијских ИТ одељења држe: Мијодраг Ђуришић професор у Математичкој и Рачунарској гимназији и Оливера Хрњаковић професор на Факултету техничких наука у Новом Саду.

              

       

 

 

Радна субота за вредне информатичаре у Рачунарској гимназији

И ове суботе 12. октобра у Рачунарској гимназији је радно. Вредни ученици многих београдских основних школа поред својих редовних, дошли су код нас по још информатичког знања. А ми смо им радо отворила своја врата и понудила своја знања кроз курс под називом "Суботом волимо информатику" који се од 28. септембра одржава сваке суботе у Рачунарској гимназији.

Опширније...