Припремна настава из математике - обавештење

У суботу, 23.02.2019. године, неће бити одржана припремна настава из математике због одложеног почетка другог полугођа. 

Све ученике очекујемо 02.03.2019. у 10 часова!

Зимски распуст - обавештење

Зимски распуст је продужен. Први наставни дан је 25. фебруар 2019. године.

Обука за такмичење "IT Girls 2019"

Од 4. до 13. фебруара у Рачунарској гимназији одржава се бесплатна обука за такмичење "IT girls". Обука је бесплатна и намењена свим заинтересованим девојчицама 7. и 8. разреда са циљем да науче да користе програм WordPress и такмиче се у изради блогова и веб сајтова. Финале такмичења заказано је за 8. март u 14 часова, а победницама такмичења обезбедили смо вредне награде.

Преносимо део атмосфере са почетка обуке путем фотографија .

Одржана Зимска едукација у области такмичарског програмирања

У Рачунарској гимназији је од 4. до 7. фебруара 2019. одржана бесплатна едукација у области такмичарског програмирања у организацији Фондације Петља и Рачунарске гимназије. Програм едукације подразумевао је Зимску школу програмирања за ученике и Зимски семинар за наставнике. Едукацији је присуствовало око 70 ученика основних школа и око 40 наставника из целе Србије. 

Предуслов да ученици учествују био је да су се током протекле школске године такмичили на окружном такмичењу из информатике или државном из математике или физике, а циљ едукације је додатно усавршавање такмичара у алгоритамском начину размишљања и вештини програмирања. Наставницима су током семинара представљене технике и алгоритми примерени различитим нивоима такмичења. 

Фотографије првог дана обуке налазе се у галерији.

Предавање за матуранте о каријерним могућностима IT стручњака у медицини

За матуранте је у просторијама Рачунарске гимназије одржано предавање о каријерним могућностима ИТ стручњака у медицини. 

Током предавања су се ученици упознали са корацима у развоју медицинског софтвера. Приказано је и неколико примера употребе роботике у медицини. Ученици наше школе добијају обимно знање програмирања кроз редовну наставу током прве три године школовања, а са роботиком се упознају у трећем разреду кроз факултативни предмет Савремене информационе технологије. 

Опширније...

Продужен рок за пријаве за Зимску едукацију у области такмичарског програмирања

Због новогодишњих празника рок за пријављивање ученика и наставника за учешће на Зимској едукацији у области такмичарског програмирања биће продужен до петка 25. јануара. 

Опширније...