Предавање за матуранте о каријерним могућностима IT стручњака у медицини

24. јануар 2019.

За матуранте је у просторијама Рачунарске гимназије одржано предавање о каријерним могућностима ИТ стручњака у медицини. 

Током предавања су се ученици упознали са корацима у развоју медицинског софтвера. Приказано је и неколико примера употребе роботике у медицини. Ученици наше школе добијају обимно знање програмирања кроз редовну наставу током прве три године школовања, а са роботиком се упознају у трећем разреду кроз факултативни предмет Савремене информационе технологије. 

Посебна тема предавања је био рад на пројектима. Описани су, кроз неке примере, циљеви, захтеви, изазови и резултати рада на пројектима у здравственом сектору у нашој држави, али и у свету. 

Предавање је одржао др. Милош Костић, студент генерације 2009/2010 на одсеку за Сигнале и системе, Електротехничког факултета, и добитник награде за најбољи дипломски рад коју даје ETF BAFA са седиштем у Сједињеним Америчким Државама, за дисертацију “Robotic System For Training and Assessment of Upper Extremity Function During Rehabilitation of Stroke Survivors“. Милош има и обимно искуство са радом на пројектима у групи за неурорехабилитацију.