Рачунарска гимназија поносно истиче своје активности

10. октобар 2019.

У Рачунарској гимназији се током целе године одвијају едукативне активности и програми из области IT.

Једна од ових активности је бесплатна едукација из области такмичарског програмирања коју организују Рачунарска гимназија и Фондација Петља. Програм едукације подразумева школу програмирања за ученике и семинар за наставнике. Школа такмичарског програмирања састоји се од курсева који су намењени ученицима основних школа који се припремају за такмичења или који желе да усаврше своје знање из програмирања. Семинар такмичарског програмирања намењен је наставницима који предају информатику у основним школама.

Још једна од активности коју организује Рачунарска гимназија је бесплатан семинар за наставнике под називом "Python кроз наставу". Овај семинар је награда наставницима чији су ученици учествовали на такмичењу за основце под називом "Програмер јуниор" које Рачунарска гимназија организује сваке године.

Рачунарска гимназија са поносом истиче и своја два пројекта. То су такмичење под називом "IT girls" намењено девојчицама 7. и 8. разреда основних школа са циљем промовисања информатике међу женском популацијом и  информатичко такмичење под називом "Програмер јуниор" које је намењено ученицима 7. и 8. разреда основних школа, а које Рачунарска гимназија организује у сарадњи са Друштвом математичара Србије.

Рачунарска гимназија је једна од ретких школа у Србији која има статус Cisco академије. То значи да наша гимназија има право да држи Cisco курс у оквиру свог наставног програма што успешно чини већ годинама.