Зашто је Рачунарска гимназија лидер у информатичком образовању

10. октобар 2019.

Рачунарска гимназија је прва средња школа за талентоване информатичаре. Поред савлађивања савремених рачунарских техника и вештина, велики акценат се ставља и на добијање темељног општег образовања.

Ученици наше гимназије раде по плану и програму свих гимназија природно-математичког смера у Србији, с том разликом што се од прве године сусрећу са стручним рачунарским предметима. Рачунарска гимназија на тај начин пружа могућност да ученици који су поред информатике талентовани за  математику и физику стекну врхунска знања из области математике и физике.

У стицању знања ученицима Рачунарске гимназије помажу врхунски професори, а надасве искусни педагози са дугогодишњим искуством како у настави тако и у науци. Менторски рад је нешто на шта се посебно обраћа пажња у нашој гимназији. На тај начин стиче се  међусобно поверење и остварује најбоља сарадња професора и ученика. Професори на тај начин препознају афинитете и таленте својих ученика и лакше их усмеравају ка областима за које су талентовани.

Оно што је важно када је реч о професијама из области  IT-а је да се увек буде у току тј. да онај ко се бави IT-ем има увек нова и применљива знања. Рачунарска гимназија управо томе учи своје ђаке. Она им кроз свој школски програм и врхунске професоре омогућава стицање савремених техника и вештина. Један од начина на који то чини је и сарадња са најбољим светским компанијама као што су Microsoft, Oracle i Cisco које помажу нашим ученицима у стицању неопходних знања и међународно признатих сертификата.

Због свега овога матурантима  Рачунарске гимназије отворена су врата факултета свих усмерења, како у земљи, тако и у иностранству. Којим год путем даље да крену, увек ће им бити потребна знања и вештине које су стекли у Рачунарској гимназији!