Радна субота за вредне информатичаре у Рачунарској гимназији

12. октобар 2019.

И ове суботе 12. октобра у Рачунарској гимназији је радно. Вредни ученици многих београдских основних школа поред својих редовних, дошли су код нас по још информатичког знања. А ми смо им радо отворила своја врата и понудила своја знања кроз курс под називом "Суботом волимо информатику" који се од 28. септембра одржава сваке суботе у Рачунарској гимназији.

Ови млади, талентовани информатичари помно прате шта им предавач прича. Сконцентрисани су и удубљени у своје рачунаре. Савлађују програмске језике C# и Python. Предавачи који их корак по корак уводе у ове програмске језике су бивши ученици Рачунарске гимназије а сада успешни студенти Рачунарског факултета : Јелена Ђоковић и Никола Тасић.

У оквиру овог курса ученици су подељени у пет група. У две групе су ученици који прате основни C# курс, у две групе су, такође ученици који прате Python и у једној групи су ученици који прате C# напредни курс. Дошли су из основних школа : "Душко Радовић", "Доситеј Обрадовић", "Милан Ђ Милићевић", "Филип Кљајић Фића", "Владислав Рибникар", "1300 каплара", "Иван Горан Ковачић", "Љуба Ненадовић", "Бранислав Нушић". Рачунарска гимназија им се захваљује што су тако вредни и што "суботом воле информатику"!