У Рачунарској гимназији одржано школско такмичење "Пословни изазов"

11. децембар 2019.

Рачунарска гимназија у сарадњи са организацијом Достигнућа младих организовала је трећу годину за редом школско такмичење "Пословни изазов". Такмичење које је одржано 6. децембра 2019. има за циљ: да се изаберу представници Рачунарске гимназије који ће учествовати на регионалном такмичењу "Пословни изазов", а који је најављен за 18. децембар 2019. године и да се такмичари припреме за оно што их чека на регионалном такмичењу.

Такмичаре је поздравила професорка Рачунарске гимназије Душа Вуковић која им је представила циљеве и правила такмичења, као и тему изазова на коју треба да одговоре.

"Хвала што сте дошли. Наша школа већ неко време учествује на овом такмичењу које организује "Достигнућа младих", а циљ је промоција и развијање предузетничких вештина код младих. Ви ћете данас правити бизнис план на задату тему. Тимски рад је јако битан за реализацију идеје и за квалитетну презентацију. Оцењиваће се: квалитет презентације, иновативност и тимски рад. Срећно свима."

На такмичењу је учествовало 20 ученика који су били подељени у 5 тимова, а имали су задатак да направе бизнис план којим ће представити неку своју услугу или производ, на задату тему а који ће бити профитабилан на тржишту. Задата тема је била: да се осмисли производ или услуга која ће подстаћи младе људе да се здравије хране. Израда бизнис плана трајала је 2 сата, а излагање идеје-презентација пред члановима жирија је трајала по 2 минута. У изради бизнис плана такмичарима су помагале Тина Вукојичић и Јелица Станишић из Алумни клуба Достигнућа младих.

       

Чланови жирија били су Анђела Ђокић, алумниста Достигнућа младих и координатор за догађаје Алумни клуба, Марјана Мајсторовић, адвокатица која заступа домаће и иностране stаrt-up и IT компаније и Немања Гранић, бивши ђак Рачунарске гиммназије, бивши студент Рачунарског факултета, млади предузетник. 

Прво место освојио је Тим4 кога су чинили: Анђела Аћић, Богдан Томић, Огњен Срдановић, Данило Ралевић. Друго место освојио је Тим2 кога су чинили: Војин Голубовић, Огњен Шухарт, Андреј Дашић, Матија Невољица.

      

Тим који ће представљати Рачунарску гимназију на Регионалном такмичењу "Пословни изазов" 18. децембра 2019. године чине: Анђела Аћић, Богдан Томић, Огњен Срдановић, Данило Ралевић и Војин Голубовић. 

Желимо им пуно среће!

Слике са такмичења погледајте у галерији.