Фондација Престолонаследника Александра наградила најбољег матуранта Рачунарске гимназије Михаила Трајковића

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, где су се Њ.К.В. Престолонаследник Александар, српски министар просвете Њ.Е. г. Младен Шарчевић, његова колегиница из Републике Српске Њ.Е. г-ђа Наталија Тривић, менаџер за односе са владом за Европу, Блиски Исток и Африку компаније НЦР г-ђица Нина Чапрић, директорка маркетинга „LINKgroup“ компаније г-ђа Милица Зорић и најбоља атлетичарка Србије г-ђица Ивана Шпановић обратили најбољим матурантима средњих школа путем видеа и послали поруке у којима су их мотивисали да и даље буду најбољи.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи. Похвалнице и поклони послати су ученицима на адресе њихових школа, а уручиће им их представници школа.

„Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи. Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“, рекао је Престолонаследник у свом видео обраћању.

Похвалница и поклон од Фондације Прастолонаследника Александра доспели су у руке најбољег матуранта Рачунарске гимназије Михаила Трајковића. Уручио их је директор Рачунарске гимназије Бранислав Ђурђевац. Осим тога што је најбољи ученик у генерацији, Михаило је током школовања у Рачунарској гимназији био веома успешан такмичар из информатике и математике. Михаило ће своје даље школовање наставити као стипендиста на Рачунарском факултету.

 

На следећим линковима можете погледати видео обраћања и пропратне фотографије:

- Званични сајт Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра, https://www.pafond.rs/sr/prijem-za-najbolje-maturante-cir/

- Званични сајт Краљевске породице Србије, https://royalfamily.org/prijem-za-najbolje-maturante-cir/?lang=cir

Испраћај матураната Рачунарске гимназије

Рачунарска гимназија испратила је 12. јуна 2020. године дванаесту генерацију матураната.

Додела диплома ове године организована је у складу са епидемиолошком ситуацијом и здравственим препорукама, те су додели присуствовали само матуранти и разредне старешине. Са жељом да наставе да буду вредни и успешни у свом даљем школовању и раду, са мантуратима се поздравио директор Рачунарске гимназије Бранислав Ђурђевац. Са лепим жељама и добронамерним саветима испратили су их и разредне старешине Душа Вуковић и Станка Матковић.

Желимо им пуно успеха, вредног рада, такмичења и освојених награда! 

Фотографије

Решења теста и резултати пријемног испита за упис у 2020/21. годину

Завршен је пријемни испит из математике за упис у Рачунарску гимназију. Сви они који су прошли тест и имају довољан број бодова за упис у РГ, а који нису у предупису могу 5. јуна да се упишу у Секретаријату школе од 9 до 12 часова.

РЕШЕЊА ТЕСТА

РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ

 

Летња школа младих математичара за средње школе - Дивчибаре 2020.

У циљу још веће популаризације математике и информатике, Друштво математичара Србије - Подружница Београд наставља идеју летњих школа младих математичара за ученике средњих школа. Организатор Летње школе младих математичара за ученике средњих школа је Друштво математичара Србије. Ради се о едукативном кампу намењеном ученицима првог, другог и трећег разреда који су обдарени за математику и који воле математику и сродне науке.

Овогодишња Летња школа младих математичара реализује се на Дивчибарима од 10. до 18. августа.  Детаљније о кампу налази се на ЛИНКУ.

 

 

Пријемни испит за упис у Рачунарску гимназију

У четвртак 4. јуна са почетком у 10 часова одржаће се квалификациони испит из математике за ученике који су заинтересовани да упишу Рачунарску гимназију. Пријаве за полагање су отворене до среде, 3. јуна.

Ученици чији су родитељи потписали предуговор за упис аутоматски су пријављени за полагање пријемног испита. За све додатне информације молимо да нас контактирате путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Професорка Рачунарске гимназије одржава Oracle стручне обуке онлајн

Душа Вуковић, професорка Рачунарске гимназије, и у условима наставе на даљину успешно води програме стручног усавршавања за наставнике широм Србије.

Као дугогодишњи Oracle тренер, обуке из области програмског језика Јава и база података, Душа овога пута обавља у измењеним условима. Обуке су одржане онлајн и намењене су наставницима из 19 основних и средњих школа, а наставници су након успешно завршених обука оспособљени да стечена знања у будућности пренесу својим ученицима, како кроз класичну, тако и кроз онлајн наставу. 

Опширније...

Стипендије за упис у Рачунарску гимназију за 2020/2021. школску годину

Рачунарска гимназија и ове године успешним такмичарима који су заинтересовани за упис у Рачунарску гимназију пружа могућност стипендирања. За стипендију Рачунарске гимназије ученици осмог разреда конкуришу подношењем електронске пријаве коју је потребно доставити на адресу секретаријата Гимназије: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 8. маја текуће године.

Опширније...

Важно обавештење - Контакт

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Гимназије од 9 до 15 часова (Кнез Михаилова 6, VI спрат), а комуникација могућа и преко мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Важно обавештење - ОНЛАЈН НАСТАВА

Рачунарска гимназија је већ од 8:30 часова ујутру 17. марта, свега један дан након објављивања ванредног стања, прешла са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу.

Онлајн настава изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему ђаци у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих. После прве недеље, реакције ђака су да су изненађени занимљивошћу наставе, могућношћу да са лакоћом прате наставу, укључују се у настaву и располажу додатним садржајима, презентацијама и домаћим задацима, па чак и снимљеним лекцијама одмах након часова.

Распоред онлајн наставе у РГ

Редовна настава у Рачунарској гимназији одвијаће се сваким радним даном од 08:30 часова. Распоред часова може се мењати, а да промене не буду благовремено окачене на сајту гимназије, али то не треба да вас брине, свакако можете рачунати на 4-6 часова наставе дневно.

За сваки наставни час одређен је термин од сат времена, тако да појединачни часови почињу у 08:30, 09:30, 10:30 (...). Сваки час траје 45 минута и има 15 минута паузе. Уколико се настава изводи у два везана часа, пауза зависи од договора наставника и ученика.

Опширније...