Важно обавештење - Контакт

Због ванредног стања, у Рачунарској гимназији нема ниједног запосленог, па је сва комуникација могућа једино преко мејла.

Важно обавештење - ОНЛАЈН НАСТАВА

Рачунарска гимназија је већ од 8:30 часова ујутру 17. марта, свега један дан након објављивања ванредног стања, прешла са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу. Онлајн настава изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему ђаци у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих. После прве недеље, реакције ђака су да су изненађени занимљивошћу наставе, могућношћу да са лакоћом прате наставу, укључују се у настaву и располажу додатним садржајима, презентацијама и домаћим задацима, па чак и снимљеним лекцијама одмах након часова.

Распоред онлајн наставе у РГ

Редовна настава у Рачунарској гимназији одвијаће се сваким радним даном од 08:30 часова. Распоред часова може се мењати, а да промене не буду благовремено окачене на сајту гимназије, али то не треба да вас брине, свакако можете рачунати на 4-6 часова наставе дневно.

За сваки наставни час одређен је термин од сат времена, тако да појединачни часови почињу у 08:30, 09:30, 10:30 (...). Сваки час траје 45 минута и има 15 минута паузе. Уколико се настава изводи у два везана часа, пауза зависи од договора наставника и ученика.

Опширније...

Онлајн настава у Рачунарској гиманзији

Драги ученици,

Од уторка, 17.03. организоваће се онлајна настава преко Zoom платформе. На овом линку можете видети упутство за инсталацију и прикључивање на предавања: https://youtu.be/q2j2aSp_iDQ Настава је организована по РАЗРЕДИМА, почиње у 08:30 ујутру.

ДА БИСТЕ ПРИСУСТВОВАЛИ НАСТАВИ, ПОТРЕБНО ЈЕ ДА ДОБИЈЕТЕ ЛИНК ЗА ПРИКЉУЧИВАЊЕ НА СВОЈУ ИМЕЈЛ АДРЕСУ. ОЧЕКУЈТЕ ПОЗИВЕ ЗА СУТРАШЊУ НАСТАВУ ТОКОМ ДАНА. РАСПОРЕД ЗА УТОРАК, 17.03.2020.

Опширније...

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

По препорукама министарства отказују се СВЕ додатне активности (курсеви програмирања у С#, додатне наставе из информатике и математике) у Рачунарској гимназији заказане за 14.03.2020. године.

Благовремено ћемо вас обавестити о курсевима, додатним наставама и осталим активностима.

Чувајте се и свако добро!

ВАЖНО: Препорука Министарства просвете у циљу превенције ширења инфекције

Министарство просвете, науке и технолошког развој упутило данас је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а циљу превенције ширења евентуалне инфекције. Министарство је  подсетило школе да се придржавају мера у складу са здравственим препорукама, а на терену су просветна и  санитарна инспекција које надзиру школе у вези са применом мера хигијене.

Опширније...

"Digi Girls" у Microsoft-у

Ученице првог разреда Рачунарске гимназије посетиле су догађај Digi Girls који је компанија Microsoft организовала поводом Дана жена, 8. марта. 

Током целодневног програма ученице наше школе имале су прилику да кроз интерактивну дискусију сазнају више о могућностима које нуди каријера у ИТ сфери. Кроз примере личне праксе од запослених у компанији Microsoft добиле су могућност да упознају начин функционисања и корпоративну културу једне од водећих технолошких компанија у свету. У тимовима су учествовале у интерактивним STEM радионицама и радионицама програмирања. 

Опширније...

Одржано такмичење IT girls 2020

У Рачунарској гимназији је у петак, 6. марта одржано пето по реду такмичење "IT Girls". Идеја пројекта јесте промовисање информатике међу млађом женском популацијом, а такмичењу је претходила бесплатна Word Press обука током зимског распуста у Рачунарској гимназији. Учеснице такмичења су ученице 7. и 8. разреда основних школа, а надметале су се у изради Web сајтова на тему "Путовања".

Опширније...

Деветоро РГ-оваца пласирано на Државно такмичење из математике

На Oкружном такмичењу из математике за средње школе одржаном 1. марта 2020. године, ученици Рачунарске гимназије постигли су сјајне резултате.

Од укупно 48 ученика из београдских средњих школа и гимназија који су се пласирали на Државно такмичење из математике, чак деветоро је из Рачунарске гимназије!

Опширније...

Ученици Рачунарске гимназије на Државном такмичењу из физике

Државно такмичење из физике одржава се 27. марта 2020. године у Врњачкој Бањи. 

Ученици који су остварили право учешћа на државном првенству:

  • Иван Јевтић 
  • Владимир Игњатијевић
  • Марко Вељовић

Рачунарска гимназија поносна је на ученике који ће је представљати на овом значајном државном првенству.