Финале такмичења IT Girls 2020

Финале такмичења IT girls 2020 одржаће се у петак, 6. марта у Рачунарској гимназији са почетком у 14.00 часова, а долазак такмичарки је у 13.45 часова.

Агенда такмичења:

13.45 -14.00 – окупљање такмичарки

14.00 -15.30 – такмичарски део

15.30 -16.45 – прегледање радова

17.00- 17.15 - проглашење победница

 

Спонзори: GoDaddy, CET 

Обавештење o припремној настави

Обавештавамо све будуће ученике да у суботу, 22.02.2020. неће бити одржана припремна настава за полагање пријемног из математике. Очекујемо вас у суботу, 29.02.2020. у 10 часова!

Обавештење о окружном такмичењу из физике

Окружно такмичење из физике одржава се у суботу, 22.02.2020. године у 10 часова, у гимназији „Патријарх Павле“ у Раковици. Ученици Рачунарске гимназије који су прошли на окружно такмичење из физике:

  • Павле Секешан
  • Марко Вељовић
  • Владимир Игњатијевић
  • Анђелија Младеновић
  • Алекса Бунчић
  • Иван Јевтић

Ученици треба да буду у гимназији „Патријарх Павле“ у 9:30 часова.

Обавештење о продужењу зимског распуста

Према препоруци Министарства здравља и других релевантних институција, Рачунарска гимназија одлаже почетак другог полугођа за 24. фебруар 2020. године.

Обуке за такмичење IT Girls су у току

Од 3. до 13. фебруара у Рачунарској гимназији одржава се обука за такмичење "IT girls". Обука је бесплатна и намењена свим заинтересованим девојчицама 7. и 8. разреда са циљем да науче да користе програм WordPress и такмиче се у изради блогова и веб сајтова. Такмичење је заказано за 6. март, а победницама такмичења обезбедили смо вредне награде.

Преносимо део атмосфере са обуке путем фотографија .

Нови циклус курсева програмирања за основце и средњошколце

Информатика и програмирање препознати су као најзначајније вештине будућности, и већ сада су уведене у основно образовање – те с пуним правом можемо говорити о основној информатичкој писмености, али формално образовање и поред свих напора тек лагано и веома неуједначено прати динамику ових промена. Сви наши курсеви за децу усмерени су управо на ученике основних али и средњих школа како би се већ пре значајног професионалног опредељења упознали са занимљивим светом програмирања и информатике. Дуго искуство у раду са ученицима показали су нам да преко визуелних програмских језика – као што су C# основни, С# напредниSCRATCH или PYTHON ученици интуитивно уче оно најважније: алгоритамско размишљање и решавање проблема на начин који је кључан за развој програмерских вештина. 

Опширније...

Зимска школа такмичарског програмирања - термини и групе

Списак учесника Зимске школе налази се на следећем линку:

Списак и групе - ученици

Школа ће се одржати од 3. до 6. фебруара у просторијама Рачунарске гимназије (Кнез Михаилова 6, 6. спрат, Београд) према следећој сатници:

Понедељак, 3. фебруар - у 12 часова

Уторак, 4. фебруар - у 9 часова

Среда, 5. фебруар - у 9 часова

Четвртак, 6. фебруар - у 9 часова.

Mts app конкурс - презентација апликација и додела награда

Презентација апликација и додела награда на Телекомовом „mts app“ конкурсу на коме учествују и ученици Рачунарске гимназије биће одржана у уторак, 28. јануара 2020. са почетком у 9.30 часова у Стартит центру у Београду, Савска бр. 5.

Учесници ће апликације представљати пред жиријем у трајању од 5 минута, а потом следе питања жирија у трајању од 2 минута. После презентације жири доноси одлуку о томе којих пет тимова и апликација добијају награду као победници mts app конкурса. Ови тимови добијају и прилику да у другој половини фебруара учествују у Регионалном app изазову у Бања Луци, где ће се сусрести са тимовима и апликацијама из БиХ и Црне Горе. 


РАСПОРЕД ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТИМОВА


Желимо много успеха нашим ученицима на предстојећем конкурсу!

IT Girls обука за такмичење - обавештење

Обука за такмичење IT Girls одржаваће се у просторијама Рачунарске гимназије, Кнез Михаилова 6, 6. спрат , и то у шест група:

СПИСКОВИ И ТЕРМИНИ

Видимо се ускоро у Рачунарској гимназији!

Просечна оцена ученика уписаних у Рачунарску гимназију

Школске 2019/2020. године Рачунарска гимназија уписала је у први разред петнаесту генерацију ученика. Уписана су три одељења, а просечна оцена ученика у VI, VII и VIII разреду основне школе је 4,72.