Професорка Рачунарске гимназије одржава Oracle стручне обуке онлајн

10. април 2020.

Душа Вуковић, професорка Рачунарске гимназије, и у условима наставе на даљину успешно води програме стручног усавршавања за наставнике широм Србије.

Као дугогодишњи Oracle тренер, обуке из области програмског језика Јава и база података, Душа овога пута обавља у измењеним условима. Обуке су одржане онлајн и намењене су наставницима из 19 основних и средњих школа, а наставници су након успешно завршених обука оспособљени да стечена знања у будућности пренесу својим ученицима, како кроз класичну, тако и кроз онлајн наставу. 

Радећи заједно у изазовним временима, наставницима је захваљујући Oracle учионици "у облаку" омогућено да наставе са својим стручним усавршавањем и предавањима користећи само интернет претраживач. 

Чланак о раду и ангажовању Душе Вуковић на овом пројекту објављен је на званичној страници Oracle Aкадемије: ЛИНК

Подсећања ради, Рачунарска гимназија је прва школа у Србији која ја постала партнер Oracle Академије још 2006. године. Међународни образовни програми Oracle Академије посвећени базама података и програмирању у језику Јава доступни су свим ученицима Рачунарске гимназије кроз редовну наставу и секције. Након рада на редовној настави или кроз секције, ученици добијају сертификате Oracle Академије као потврду да су савладали програме ових међународно признатих курсева.