Фондација Престолонаследника Александра наградила најбољег матуранта Рачунарске гимназије Михаила Трајковића

02. јул 2020.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, где су се Њ.К.В. Престолонаследник Александар, српски министар просвете Њ.Е. г. Младен Шарчевић, његова колегиница из Републике Српске Њ.Е. г-ђа Наталија Тривић, менаџер за односе са владом за Европу, Блиски Исток и Африку компаније НЦР г-ђица Нина Чапрић, директорка маркетинга „LINKgroup“ компаније г-ђа Милица Зорић и најбоља атлетичарка Србије г-ђица Ивана Шпановић обратили најбољим матурантима средњих школа путем видеа и послали поруке у којима су их мотивисали да и даље буду најбољи.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи. Похвалнице и поклони послати су ученицима на адресе њихових школа, а уручиће им их представници школа.

„Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи. Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“, рекао је Престолонаследник у свом видео обраћању.

Похвалница и поклон од Фондације Прастолонаследника Александра доспели су у руке најбољег матуранта Рачунарске гимназије Михаила Трајковића. Уручио их је директор Рачунарске гимназије Бранислав Ђурђевац. Осим тога што је најбољи ученик у генерацији, Михаило је током школовања у Рачунарској гимназији био веома успешан такмичар из информатике и математике. Михаило ће своје даље школовање наставити као стипендиста на Рачунарском факултету.

 

На следећим линковима можете погледати видео обраћања и пропратне фотографије:

- Званични сајт Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра, https://www.pafond.rs/sr/prijem-za-najbolje-maturante-cir/

- Званични сајт Краљевске породице Србије, https://royalfamily.org/prijem-za-najbolje-maturante-cir/?lang=cir