Обавештење о почетку другог полугодишта

Друго полугодиште текуће школске године почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године према важећем распореду.

Настава ће се одржавати према комбинованом принципу - прва група 18. јануара наставу прати из учионице, а друга група исту наставу пратиће од куће.

Желимо вам успех у раду током другог полугодишта!

Курсеви за основце и средњошколце суботом у Рачунарској гимназији

Информатика и програмирање препознати су као најзначајније вештине будућности, и већ су уведене у основно образовање – те с пуним правом можемо говорити о основној информатичкој писмености, али формално образовање и поред свих напора тек лагано и веома неуједначено прати динамику ових промена.

Сви наши курсеви за децу усмерени су управо на ученике основних али и средњих школа како би се већ пре значајног професионалног опредељења упознали са занимљивим светом програмирања и информатике. Дуго искуство у раду са ученицима показали су нам да преко визуелних програмских језика – као што су C# (основни и напредни) PYTHON и SCRATCH ученици интуитивно уче оно најважније: алгоритамско размишљање и решавање проблема на начин који је кључан за развој програмерских вештина.

Курсеви ЦЕТ-а организују се у Рачунарској гимназији, а ове сезоне сви курсеви моћи ће да се прате онлајн посредством апликације Зум или у учионици, у зависности од епидемиолошких прилика. 

Детаљније о курсевима и терминима у марту:

Опширније...

IT Girls jануарски курс - обавештење

Након успешно завршеног првог циклуса курса у децембру, почињемо са још једним циклусом у понедељак, 11. јануара 2021. Списак и распоред учесница налазе се на страници IT Girls . Информације о начину извођења онлајн курса, као и Зум линкови за приступ часу свим учесницама достављени су мејлом (уколико нисте добили мејл молимо да нас контактирате на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. )

Ученице седмог и осмог разреда ће током четири дана учити да креирају сајтове у WordPress-у, а потом се 8. марта такмичити у стеченим знањима и вештинама. 

Алекса Данић у емисији "Шампиони знања" на TV Brainz

Ученик Рачунарске гимназије Алекса Данић као изузетан такмичар и таленат за гитару имао је прилику да се представи у емисији "Шампиони знања" на телевизији "Brainz".

Алекса је добитник златне и сребрне медаље на такмичењу „Кенгур без граница“, првак Државног такмичења из физике, шампион Србије из техничког и инфроматичког образовања, поседује изузетан таленат за свирање гитаре, тријумфује на Републичком такмичењу из солфеђа.

Као још један од изванредних ученика Рачунарске гимназије и "Шампиона знања", Алекса је о својим талентима и успесима причао у емисији: https://www.youtube.com/watch?v=oQZCP4Sm89I