Зашто уписати Рачунарску гимназију

Предупис у Рачунарску гимназију - школска 2021/2022.

Захваљујући својим партнерима, Рачунарска гимназија обезбеђује, за предупис у РГ за шкoлску 2021/2022. годину, за првих десет ученика, специјалне погодности.

За ученике који су 6. и 7. разред завршили са одличним успехом цена је 1673 евра (пуна цена школарине 2574 евра), а за остале 2574 евра (пуна цена школарине 3960 евра).

Предупис је отворен 27. августа 2020. године и трајаће до попуне слободних места.

Додатне информације можете добити на телефон 011/2636-090, можете послати и електронску пријаву на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

По чему се Рачунарска гимназија разликује од других?

Рачунарска гимназија основана је 2005. године и прва је средња школа за талентоване информатичаре. Поред информатике, ученицима талентованим за математику или физику пружа се могућност да стекну врхунска знања и из ових предмета.

Најтраженије занимање и добро плаћен посао

Савремене технологије су постале незаменљив део нашег свакодневног живота. Млађе генерације не знају како је изгледао живот пре појаве мобилних телефона и Интернета. Све већа примена рачунарства доводи до веће тражње информатичких занимања, која су постала дефицитарна и код нас. Једино дипломци информатике не чекају посао. За разлику од других, они могу да бирају где желе да раде и под којим условима. С обзиром на велику потражњу за добрим програмерима, администраторима и дизајнерима, не чуди податак да су примања у овој области неколико пута већа од просечне плате. Избором Рачунарске гимназије одабрали сте сигуран пут ка успешној професионалној каријери са високим примањима. Наши ученици већ као студенти раде у Мајкрософтовом развојном центру у Србији, други учествују у изради филмова и реклама са специјалним ефектима, успешно се баве графиком, wеb дизајном. Такође, неки су оснивали своје фирме још као ученици завршних разреда РГ-а и успешно наставили своје даље школовање.

Квалитетно, савремено, примењиво знање

У свету ИТ-ја јако је важно да увек имате нова и примењива знања. Рачунарска гимназија прати светске трендове и своје ђаке учи савременим техникама и вештинама. Отуда и сарадња са најбољим светским компанијама (Microsoft, Oracle и Cisco) која омогућава изучавање најновијих информатичких достигнућа. Наши ученици тако стичу потребна знања за добијање међународно признатих сертификата.
Одличан наставни кадар
Наставни кадар гимназије чине искусни педагози и квалитетни стручњаци са дугогодишњим искуством. Менторски рад омогућава бољу сарадњу ученика и наставника, јер професори препознају таленте и афинитете сваког ученика и омогућавају им да прошире своја знања и вештине.  Они не помажу у решавању само математичких и информатичких проблема, већ и уобичајених тинејџерских недоумица.

Проходност на све факултете

Поред савлађивања савремених рачунарских техника и вештина, велики акценат се ставља и на добијање темељног општег образовања. Ученици наше гимназије раде по плану и програму свих гимназија природно-математичкој смера у Србији, с том разликом што се од прве године сусрећу са стручним рачунарским предметима. Као матурантима гимназије, отворена су им врата факултета свих усмерења, како у земљи, тако и у иностранству. Којим год путем даље да крену, увек ће им бити потребна знања и вештине које су стекли у Рачунарској гимназији.

Настава

Наставни план и програм реализују се по светским стандардима, у савремено опремљеним учионицама. Овакав вид преноса знања испоставио се као ефикаснији, јер подстиче заинтересованост и ангажованост ученика на часу, како за информатику, тако и за физику, хемију, географију, историју и друге предмете.
Настава се одвија искључиво у преподневним часовима, од 08:30, у одељењима у којима може бити максимално 25 ученика. У редовној настави организован је менторски рад из информатике, физике и математике, чиме је обезбеђено да ученици из кључних предмета савлађују градиво темпом који им највише одговара. Поред тога, за заинтересоване ученике организована је и додатна настава, а суботом и припрема за такмичења, што је проузроковало запажене резултате ученика наше школе и на државним такмичењима, српским и међународним олимпијадама.

Сарадња са родитељима

У сарадњи са родитељима, води се рачуна да се сваком детету посвети максимална пажња уз пуно уважавање његовог личног интегритета.  С обзиром на то да је тинејџерско доба буран период у животу сваке породице, школа је ту да помогне у превазилажењу свих препрека и проблема. Прати се успех и понашање сваког ђака, како би се правовремено реаговало. Путем електронског школског дневника, родитељи могу пратити напредак и рад своје деце у школи, и по потреби се обратити професорима или психологу школе. Врата Секретаријата гимназије увек су отворена.

Спортске и друштвене активности

Гимназија подстиче свестраност својих ученика, тако што им омогућава учешће у разним спортским и друштвеним активностима. Било да је у питању активно бављење спортом или разонода, трудимо се да подржимо своје ђаке и омогућимо им да буду успешни у сваком сегменту свог живота. У школи се одржавају драмске, музичке, реторичке, новинарске и gaming секције, а наши ученици су активни пливачи, веслачи, одбојкаши, рукометаши, кошаркаши, тенисери и уметници.