Изузетно смо поносни на награде које су ученици Рачунарске гимназије у периоду од 2005. до 2023. године освојили на међународним (укупно 8), балканским (укупно 2) и српским олимпијадама (укупно 28), као и државним такмичењима (укупно 155) из информатике, математике и физике.

У табели је дат детаљан број освојених награда по нивоу такмичења и предметима.

МЕЂУНАРОДНЕ ОЛИМПИЈАДЕ: 3 сребрнe (2 информатика и 1 научна олимпијада) и 5 бронзаних медаља (2 информатика и 3 физика).

БАЛКАНСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ: 1 златна (информатика) и 1 бронзана (информатика).

Српска олимпијада

Државно такмичење

Државно такмичењеСрпска олимпијада
Бр.1.наградаБр.2.наградаБр.3.наградаБр.1.наградаБр.2.наградаБр.3.награда
Информатика710132811
Математика152729003
Физика141723121
УКУПНО:36546531015

Иако постоји од 2005. године, Рачунарска гимназија успела је да привуче талентоване основце и успешно је наставила да развија њихова знања и способности. Поносни смо на наше ученике који се истичу талентом, знањем и радом. Резултати нашег, а пре свега њиховог труда, јесу бројни успеси које су наши гимназијалци постигли на такмичењима на свим нивоима. И даље ћемо улагати максимум како бисмо их подржали на њиховом путу ка успеху!

Тадеј Ристић

Тадеј Ристић, ученик четвртог разреда, освојио је бронзану медаљу на Светској олимпијади из физике, као и четврту награду и похвалу на Европској олимпијади из физике као члан петочлане екипе наше земље, а овим успесима претходиле су друга награда на Српској физичкој олимпијади и прва награда на Државном такмичењу из физике. Тадеј је освојио и другу награду на Државном такмичењу и трећу награду на Окружном такмичењу из математике у 2023. години.

Као члан тима ученика РГ-а освојио је прво место на такмичењу HS Algorithm које организују Друштво математичара Србије, Студентска унија математичара и Математички факултет.

Током 2022. године Тадеј је освојио прву награду на Државном такмичењу из математике, прву награду на Државном такмичењу из физике, као и награде на Окружним такмичењима – прву награду из физике, другу награду из математике и другу награду из информатике.

Током 2021. године Тадеј је освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади. Овом успеху претходила је друга награда на Државном такмичењу из информатике, као и прва награда на Окружном такмичењу из информатике. Осим информатике, током исте године награђен је првом наградом на Државном такмичењу из математике и првом наградом на Државном такмичењу из физике.

Тадеј је проглашен ђаком генерације.

Милош Милутиновић

Милош Милутиновић, ученик трећег разреда, освојио је сребрну медаљу на Међународној информатичкој олимпијади и златну медаљу на Балканској информатичкој олимпијади као члан четворочлане екипе наше земље. Овим наградама претходиле су прва награда на Српској информатичкој олимпијади, прва награда на Државном и прва награда на Окружном такмичењу из информатике. Осим поменутих Милош је освојио и другу награду на Државном и другу награду на Окружном такмичењу из математике у 2023. години.

Као члан тима ученика РГ-а освојио је прво место на такмичењу HS Algorithm које организују Друштво математичара Србије, Студентска унија математичара и Математички факултет.

Током 2022. године Милош је освојио другу награду на Српској информатичкој олимпијади, а претходно прву награду на Државном и прву награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години. Исте године у новембру, Милош је освојио златну медаљу на XIV Међународном турниру из информатике које је одржано у организацији града Шумена у Бугарској. На информатичком такмичењу Bubble Cup 2022 у организацији Мајкрософт развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Милош био члан заузео је друго место. Током исте године, учествовао је на републичком нивоу такмичења Дабар.

Године 2021. Милош је освојио сребрну медаљу на Европској јуниорској информатичкој олимпијади и другу награду на Српској информатичкој олимпијади. Исте године на Државном такмичењу из информатике Милош је освојио прву награду.

На такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији MDCS, тим младих програмера чији је Милош био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Данило Трнинић

Данило Трнинић, ученик четвртог разреда, освојио је бронзану медаљу на Балканској информатичкој олимпијади као члан четворочлане екипе наше земље. Овој награди претходила је друга награда на Српској информатичкој олимпијади, као и трећа награда на Државном и прва награда на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години. Током исте године освојио је и прву награду на Окружном такмичењу из математике.

Током 2022. године Данило је освојио другу награду на Српској информатичкој олимпијади и другу награду на Државном такмичењу из математике. Овим успесима претходила је трећа награда на Окружном такмичењу из информатике и прво место на Окружном такмичењу из информатике.

Данило је у 2021. години освојио другу награду, а у 2020. трећу награду на Окружном такмичењу из информатике.

Данило је проглашен ђаком генерације.

Алекса Данић

Алекса Данић, ученик трећег разреда, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади, као и другу награду на Државном и прву награду на Окружном такмичењу из информатике. Алекса је освојио и прву награду на Државном и прву награду на окружном такмичењу из математике у 2023. години.

Као члан тима ученика РГ-а освојио је прво место на такмичењу HS Algorithm које организују Друштво математичара Србије, Студентска унија математичара и Математички факултет.

Током 2022. Алекса је освојио другу награду на Државном такмичењу из информатике, као и прво место на Окружном такмичењу из математике и прву награду на Окружном такмичењу из информатике. На информатичком такмичењу Bubble Cup 2022 у организацији Мајкрософт развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Алекса био члан заузео је треће место.

Алекса је током 2021. освојио другу награду на Државном такмичењу из информатике.

Током исте године, освојио је и друго место из математике на Регионалном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама. Ово такмичење састоји се из писања научно-истраживачког рада, а Алекса је писао рад на тему „Вероватноћа“.

На такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији MDCS, тим младих програмера чији је Алекса био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Василије Новаковић

Василије Новаковић, ученик трећег разреда, на Српској информатичкој олимпијади освојио је трећу награду, а на Окружном такмичењу из информатике другу награду. Василије је освојио и трећу награду на Државном такмичењу из математике, као и другу награду на Окружном такмичењу из математике током 2023. године.

Као члан тима ученика РГ-а освојио је прво место на такмичењу HS Algorithm које организују Друштво математичара Србије, Студентска унија математичара и Математички факултет.

Током 2022. године, учествовао је на републичком нивоу такмичења Дабар.

Стеван Цветковић

Стеван Цветковић, ученик четвртог разреда, освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади, а претходно трећу награду на Државном и прву награду на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години.

Стеван је у 2022. освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади. Овом успеху је током исте године претходила прва награда на Државном такмичењу и прва награда на Окружном такмичењу из информатике.

Константин Пашић

Константин Пашић, ученик првог разреда, освојио је другу награду на Државном такмичењу из математике, као и другу награду на Окружном такмичењу из математике. Константин је награђен и другом наградом на Окружном такмичењу из информатике, а похваљен на Државном такмичењу из физике током 2023. године.

Константин је добио похвалу на Јуниорској балканској информатичкој олимпијади (JBOI) одржаној 2022. године

Сергеј Вушковић

Сергеј Вушковић, ученик првог разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из информатике, као и другу награду на Окружном такмичењу из информатике током 2023. године.

Јелисавета Милић

Јелисавета Милић, ученица првог разреда, освојила је другу награду на Државном такмичењу из математике. Овом успеху претходила је друга награда на Окружном такмичењу. Јелисавета је освојила и другу награду на Државном такмичењу из физике током 2023. године.

Павле Томашевић

Павле Томашевић, ученик првог разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из информатике, као и трећу награду на Окружном такмичењу из математике током 2023. године.

Тамара Николић

Тамара Николић, ученица првог разреда, освојила је трећу награду на Државном такмичењу из математике, као и другу награду на Окружном такмичењу из математике током 2023. године.

Душан Бркић

Душан Бркић, ученик четвртог разреда, освојио је другу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години.

Душан је на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години такође освојио другу награду.

Током 2021. године на Државном такмичењу из информатике освојио је трећу, а на Окружном такмичењу из информатике другу награду. Године 2020. Душан је награђен трећом наградом на Окружном такмичењу из информатике.

Милан Крстић

Милан Крстић, ученик трећег разреда, освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години.

У 2022. и 2021. години Милан је заузео исти пласман на Окружном такмичењу из информатике.

Огњен Илић

Огњен Илић, ученик првог разреда, освојио је другу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години.

У 2022. години освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике.

Петар Цагић

Петар Цагић, ученик првог разреда, освојио је похвалу на Окружном такмичењу из информатике у 2023. години.

У 2022. години освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике.

Тадеј Ристић

Тадеј Ристић, ученик другог разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из математике, прву награду на Државном такмичењу из физике, као и награде на Окружним такмичењима – прву награду из физике, другу награду из математике и другу награду из информатике у 2022. години.

Током 2021. године Тадеј је освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади. Овом успеху претходила је друга награда на Државном такмичењу из информатике, као и прва награда на Окружном такмичењу из информатике.

Осим информатике, Тадеј је током исте године награђен првом наградом на Државном такмичењу из математике и првом наградом на Државном такмичењу из физике.

Тадеј је учествовао у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Милош Милутиновић

Милош Милуновић, ученик другог разреда, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади, а претходно прву награду на Државном и прву награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години. Исте године у новембру, Милош је освојио златну медаљу на XIV Међународном турниру из информатике које је одржано у организацији града Шумена у Бугарској. Екипу Србије на овом такмичењу представљали су најбољи информатичари изабрани на основу циклуса такмичења у организацији Друштва математичара Србије.

Током 2021. године Милош је освојио сребрну медаљу на Европској јуниорској информатичкој олимпијади и другу награду на Српској информатичкој олимпијади. Исте године на Државном такмичењу из информатике Милош је освојио прву награду.

На информатичком такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији Мајкрософт развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Милош био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Учествовао је и у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Владимир Игњатијевић

Владимир Игњатијевић, ученик четвртог разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из физике, као и пласман на Европску физичку олимпијаду у 2022. Током исте године захваљујући оствареним резултатима учествовао је на стручној пракси у ЦЕРН-у.

Владимир је током 2021. освојио прву награду на Државном такмичењу из физике, као и похвалу на Државном такмичењу из математике током 2021. године.

Владимир је у 2020. освојио је прву награду на Државном такмичењу из математике, а 2019. другу награду на Државном такмичењу из физике.

Владимир је проглашен ђаком генерације.

Огњен Нешковић

Огњен Нешковић, ученик четвртог разреда, освојио је трећу награду на Државном и другу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

Током 2021. године освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади, трећу награду на Државном такмичењу и трећу награду на Окружном такмичењу из информатике током 2021. године.

Огњен је током 2020. године освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади и прву награду на Окружном такмичењу из информатике. Исте године био је полазник семинара из рачунарства у Истраживачкој станици Петница где се бавио пројектом из области машинског учења.

Огњен је проглашен ђаком генерације.

Данило Трнинић

Данило Трнинић, ученик трећег разреда, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади и другу награду на Државном такмичењу из математике. Овим успесима претходила је трећа награда на Окружном такмичењу из информатике и прво место на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

Данило је у 2021. години освојио другу награду, а у 2020. трећу награду на Окружном такмичењу из информатике.

Стеван Цветковић

Стеван Цветковић, ученик трећег разреда, освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади у 2022. години. Овом успеху је током исте године претходила прва награда на Државном такмичењу и прва награда на Окружном такмичењу из информатике.

Алекса Данић

Алекса Данић, ученик другог разреда, освојио је другу награду на Државном такмичењу из информатике, као и прво место на Окружном такмичењу из математике и прву награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

Алекса је током 2021. освојио другу награду на Државном такмичењу из информатике.

Током исте године, освојио је и друго место из математике на Регионалном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама. Ово такмичење састоји се из писања научно-истраживачког рада, а Алекса је писао рад на тему „Вероватноћа“.

На информатичком такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији Мајкрософт Развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Алекса био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Учествовао је и у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Нада Трајковић

Нада Трајковић, ученица четвртог разреда, освојила је трећу награду на Државном такмичењу из математике.

И године 2020. Нада је освојила је трећу награду на Државном такмичењу из математике.

У 2019. години освојила прву награду на Државном такмичењу из математике.

Победница је такмичења IT girls 2018. Активно тренира шах више од десет година, а да је веома успешна говори прво место на Градском такмичењу 2019. године у категорији: шах за девојчице до шеснаест година и треће место на Омладинском првенству Србије у женској конкуренцији 2019. године.

Матија Радуловић

Матија Радуловић, ученик четвртог разреда, освојио је другу награду из Државном такмичењу из математике у 2022. години.

Марко Вељовић

Марко Вељовић, ученик четвртог разреда освојио је трећу награду на Државном такмичењу из математике, а на Окружном такмичењу из математике заузео је друго место у 2022. години.

Марија Паламаревић

Марија Паламаревић, ученица четвртог разреда, освојила је другу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

У 2021. добила је похвалу на Државном такмичењу из математике, док је на Окружном такмичењу из информатике освојила трећу награду.

Марија је током исте године на основу резултата на Државном такмичењу из информатике позвана да учествује на Српској информатичкој олимпијади ван конкуренције, чиме је остварила право на квалификације за Европску информатичку олимпијаду за девојке.

Током 2020. године Марија је награђена првом наградом на Државном такмичењу из математике и првом наградом на Окружном такмичењу из информатике.

Душан Бркић

Душан Бркић, ученик трећег разреда, на Окружном такмичењу из информатике освојио је другу награду у 2022. године.

Током 2021. године на Државном такмичењу из информатике освојио је трећу, а на Окружном такмичењу из информатике другу награду.

Учествовао је у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

2020. године, Душан је награђен трећом наградом на Окружном такмичењу из информатике.

Павле Секешан

Павле Секешан, ученик четвртог разреда, освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

У години 2021. Павле је освојио другу награду, а у 2020. прву награду на Окружном такмичењу из информатике.

У 2019. освојио је трећу награду на Државном и прво место на Окружном такмичењу из математике.

Милан Крстић

Милан Крстић, ученик трећег разреда, освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

У 2021. Милан је заузео исти пласман на Окружном такмичењу из информатике.

Петар Цагић

Петар Цагић, ученик првог разреда, освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

Огњен Илић

Огњен Илић, ученик првог разреда, освојио је трећу награду на Окружном такмичењу из информатике у 2022. години.

Тадеј Ристић

Тадеј Ристић, ученик првог разреда, освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади 2021. године. Овом успеху претходила је друга награда на Државном такмичењу из информатике, као и прва награда на Окружном такмичењу из информатике.

Осим информатике, Тадеј је током исте године награђен првом наградом на Државном такмичењу из математике и првом наградом на Државном такмичењу из физике.

Тадеј је учествовао у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Милош Милутиновић

Милош Милутиновић, ученик првог разреда, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади у 2021. години. На Државном такмичењу из информатике Милош је освојио прву награду.

На Европској јуниорској олимпијади из информатике Милош је освојио сребрну медаљу у конкуренцији 120 такмичара из 30 земаља.

На информатичком такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији Мајкрософт развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Милош био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Учествовао је и у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Огњен Нешковић

Огњен Нешковић, ученик трећег разреда, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади, трећу награду на Државном такмичењу и трећу награду на Окружном такмичењу из информатике током 2021. године.

Огњен је током 2020. године освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади и прву награду на Окружном такмичењу из информатике. Исте године био је полазник семинара из рачунарства у Истраживачкој станици Петница где се бавио пројектом из области машинског учења.

Владимир Игњатијевић

Владимир Игњатијевић, ученик трећег разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из физике, као и похвалу на Државном такмичењу из математике током 2021. године.

Владимир је у 2020. освојио је прву награду на Државном такмичењу из математике, а 2019.  другу награду на Државном такмичењу из физике.

Алекса Данић

Алекса Данић, ученик првог разреда, освојио је другу награду на Државном такмичењу из информатике у 2021. години.

Током исте године, освојио је и друго место из математике на Регионалном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама. Ово такмичење састоји се из писања научно-истраживачког рада, а Алекса је писао рад на тему „Вероватноћа“.

На информатичком такмичењу Bubble Cup 2021 у организацији Мајкрософт Развојног центра у Србији, тим младих програмера чији је Алекса био члан заузео је прво место на квалификацијама за финале такмичења.

Учествовао је и у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Од шестог разреда основне школе успешан је такмичар из математике, физике и информатике.

Душан Бркић

Душан Бркић, ученик другог разреда, на Државном такмичењу из информатике освојио је трећу, а на Окружном такмичењу из информатике другу награду током 2021. године.

Учествовао је у финалу програмерског такмичења Algoge Kup 2021 у организацији Рачунарског факултета.

Претходне године, Душан је награђен трећом наградом на Окружном такмичењу из информатике.

Сташа Ђорђевић

Сташа Ђорђевић, ученица четвртог разреда, освојила је трећу награду на Државном такмичењу из математике у 2021. години.

Сташа је у 2020. добила похвалу на Државном такмичењу из математике, док је у 2018. на овом такмичењу освојила трећу награду. Исте године награђена је другом наградом на Државном такмичењу из физике.

Сташа је проглашена ђаком генерације.

Марија Паламаревић

Марија Паламаревић, ученица трећег разреда, добила је похвалу на Државном такмичењу из математике, док је на Окружном такмичењу из информатике освојила трећу награду 2021. године.

Марија је током исте године на основу резултата на Државном такмичењу из информатике позвана да учествује на Српској информатичкој олимпијади ван конкуренције, чиме је остварила право на квалификације за Европску информатичку олимпијаду за девојке.

Током 2020. године Марија је награђена првом наградом на Државном такмичењу из математике и првом наградом на Окружном такмичењу из информатике.

Филип Обрадовић

Филип Обрадовић, ученик трећег разреда, освојио је прву награду на mts app конкурсу, а потом и специјалну награду за иновацију на Регионалном mts изазову током 2021. године. Оба такмичења су у организацији Телеком Србија групе, а Филип је награђен за израду апликације NDP.

Филип је током 2020. и 2019. награђиван на такмичењу Hacktoberfest .

Нада Трајковић

Нада Трајковић, ученица трећег разреда, члан је награђеног тима на mts app конкурсу у организацији Телеком Србија групе 2021. године. Њен тим награђен је првом наградом за израду апликације GrickApp.

Нада је 2020. године освојила трећу награду, а 2019. освојила прву награду на Државном такмичењу из математике.

Активно тренира шах, а да је веома успешна говори прво место на Градском такмичењу у категорији: шах за девојчице до шеснаест година и треће место на Омладинском првенству Србије у женској конкуренцији 2019. године.

Победница је такмичења IT girls 2018.

Дуња Димитријевић

Дуња Димитријевић, ученица трећег тразреда, члан је награђеног тима на mts app конкурсу у организацији Телеком Србија групе 2021. године. Њен тим награђен је првом наградом за израду апликације GrickApp.

Иван Јевтић

Иван Јевтић, матурант, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади у 2020. години.

Иван је освојио трећу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Са Градског такмичења из физике 2019. године има прву награду, а са Градског такмичења из информатике 2019. године има трећу награду. Иван има похвалу са Државног такмичења из информатике.

Од прве године средње школе ниже успехе на такмичењима. О томе говоре : прво место на Градском такмичењу из математике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из физике, трећа награда на Државном такмичењу из физике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из информатике, похвала са Државног такмичења из информатике. У другој години Рачунарске гимназије освојио је прву награду на Градском такмичењу из физике..

Михаило Трајковић

Михаило Трајковић, матурант, освојио је другу награду на Српској информатичкој олимпијади, као и похвалу на Државном такмичењу из математике током 2020. године.

Михаило је 2019. године освојио трећу награду на Српској информатичкој олимпијади. Српској информатичкој олимпијади претходили су Михаилови успеси током 2019. године на Државном такмичењу из математике на коме је освојио другу награду, затим  на Државном такмичењу из информатике на коме је освојио трећу награду и на Градском такмичењу из математике на коме је освојио другу награду.

Као ученик прве године Рачунарске гимназије освојио је прво место на Државном такмичењу из математике, прву награду на Градском такмичењу из математике, трећу награду на Градском такмичењу из информатике и похвалу на Државном такмичењу из информатике.

Огњен Нешковић

Огњен Нешковић, ученик другог разреда, освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади и прву награду на Окружном такмичењу из информатике током 2020. године.

Полазник је овогодишњег семинара из рачунарства у Истраживачкој станици Петница где се бави пројектом из области машинског учења.

Од седмог разреда основне школе активан је такмичар из информатике, математике, хемије и биологије.

Марија Паламаревић

Марија Паламаревић, ученица другог разреда, освојила је прву награду на Државном такмичењу из математике и учествовала je на Српској математичкој олимпијади током 2020. године. Марија је током исте године освојила прву награду на Окружном такмичењу из информатике и учествовала на Државном такмичењу из информатике.

У 2020. години са својим тимом освојила је друго место на Bubble cup такмичењу из програмирања у организацији Microsoft развојног центра, те је тим пласиран у финале овог престижног такмичења за средњошколце и студенте. Почев од осмог разреда основне школе полазник је више семинара из математике у истраживачкој станици Петница.

Владимир Игњатијевић

Владимир Игњатијевић, ученик другог разреда, освојио је прву награду на Државном такмичењу из математике 2020. године.

Освојио је и другу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Владимир је током исте године учествовао и на Градском такмичењу из математике и освојио прву награду.

Нада Трајковић

Нада Трајковић, ученица другог разреда Рачунарске гимназије, освојила је трећу награду на Државном такмичењу из математике 2020. године.

Нада је у 2019. години освојила прву награду на Државном такмичењу из математике.

Победница је такмичења IT girls 2018. Активно тренира шах више од осам година, а да је веома успешна говори прво место на Градском такмичењу 2019. године у категорији: шах за девојчице до шеснаест година и треће место на Омладинском првенству Србије у женској конкуренцији 2019. године.

Нада Трајковић

Нада Трајковић ученица првог разреда Рачунарске гимназије освојила је прво место на Државном такмичењу из математике 2019. године. Нада је победница такмичења IT girls 2018. Активно тренира шах више од осам година, а да је веома успешна говори прво место на Градском такмичењу 2019. године у категорији: шах за девојчице до шеснаест година и треће место на Омладинском првенству Србије у женској конкуренцији 2019. године.

Владимир Игњатијевић

Владимир Игњатијевић ученик првог разреда Рачунарске гимназије освојио је другу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Владимир је учествовао и на Градском такмичењу из математике и освојио прву награду.

Павле Секешан

Павле Секешан ученик првог разреда Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из математике 2019. године. Павле је освојио трећу награду на Градском такмичењу из програмирања и трећу награду на Градском такмичењу из физике.

Михаило Трајковић

Михаило Трајковић ученик треће године Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Српској информатичкој олимпијади 2019. године. Српској информатичкој олимпијади претходили су Михаилови успеси на Државном такмичењу из математике на коме је освојио другу награду, затим  на Државном такмичењу из информатике на коме је освојио трећу награду и на Градском такмичењу из математике на коме је освојио другу награду. Као ученик прве године Рачунарске гимназије освојио је прво место на Државном такмичењу из математике, прву награду на Градском такмичењу из математике, трећу награду на Градском такмичењу из информатике и похвалу на Државном такмичењу из информатике.

Иван Јевтић

Иван Јевтић ученик треће године Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из физике 2019. године. Са Градског такмичења из физике 2019. године има прву награду, а са Градског такмичења из информатике 2019. године има трећу награду. Иван има похвалу са Државног такмичења из информатике. Од прве године средње школе ниже успехе на такмичењима. О томе говоре : прво место на Градском такмичењу из математике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из физике, трећа награда на Државном такмичењу из физике, похвала са Државног такмичења из математике, трећа награда на Градском такмичењу из информатике, похвала са Државног такмичења из информатике. У другој години Рачунарске гимназије освојио је прву награда на Градском такмичењу из физике.

Лазар Премовић

Лазар Премовић, матурант Рачунарске гимназије освојио је трећу награду на Државном такмичењу из информатике 2019. године што га је квалификовало за бруцоша Електротехничког факултета на смеру софтверско инжењерство који неће морати да полаже пријемни испит. У другој години средње школе Лазар је са својим тимом “Never more” освојио прву награду на MTS-овом конкурсу за израду андроид апликација. Направљена је апликација која омогућава корисницима комуникацију преко локалне мреже. Лазар је један од организатора и техничка подршка такмичења у Esports-у под називом Play IT које се одржава у Рачунарској гимназији.