Ако већ знаш да су рачунари онолико паметни колико смо ми вешти да их програмирамо и већ знаш разлику између „>>> 10 / 3” и „>>> 10.0 / 3”, Python може бити твоје ново омиљено окружење, посебно ако волиш да играш видео игре и веома желиш да их ствараш. Идеално, напредни курс програмског језика Python  намењен је ученицима и ученицама старијих разреда основне школе, те га од срца препоручујемо талентованој и заинтересованој деци од V до VIII разреда.

На овом курсу стећи ћеш довољно знања да можеш да разумеш мало комплексније проблеме у било ком програмском језику, не само у Python-у. Циљ курса је да надогради знање о функцијама, структурама података, али и дода неке нове вештине попут рада са речима и израде рекурзивних алгоритама у склопу овог јако популарног програмског језика.

За овај курс треба да знаш основе програмирања у било ком програмском језику – а уколико још увек размишљаш одакле да почнеш, наше програмирање у Python-у за основце – Основни курс биће прави избор за тебе. Напредни курс осмишљен је и као оснаживање за такмичарске програме, где ћемо заједно радити на примерима задатака који се појављују на различитим нивоима такмичења.

Основцима и средњошколцима који су већ закорачили у свет програмирања и сада желе да продубе своје знање. Одређено предзнање програмирања, алгоритамског размишљања и решавања проблема се подразумева, те охрабрујемо радознале, маштовите и мотивисане ученике да испитају границе својих могућности. Ако желиш да се такмичиш у овој области, или размишљаш о професионалној каријери у ИТ сфери, овај курс је направљен баш за тебе. Можда није лоше да знаш и да на наше курсеве једнако долазе и дечаци и девојчице – па не мораш да се бринеш да ћеш бити једина девојчица, да ће све бити старији или млађи од тебе.

Садржај курса:

 • Обнављање основа програмског језика Python
 • Рад са матрицама
 • Рад са речима (string)
 • Рад са датумима (укратко)
 • Напредне структуре података
  o Редови
  o Стекови
  o Повезане листе
 • Итератори у Python-у
 • Рекурзија
 • Састављање сложених апликација укључујући:
  o Апликације цикличне структуре
  o Коришћење више повезаних функција и метода
  o Коришћење различитих структура (торке, низови, скупови…)
 • Сортирање (bubble, selection, insertion, merge, quick…)

Уз практичан рад на часу обезбеђена је и стручна, пратећа литература уз коју ћеш моћи да прошириш своја знања, поиграш се са програмирањем и код куће.

Пријавите се за курс путем форме за пријаву

која се налази на сајту ЦЕТ-а кликом ОВДЕ.