IT Girls 2024 финале такмичења

Финале овогодишњег такмичења IT Girls нам се ближи! Ученице седмог и осмог разреда такмичиће се у петак, 8. марта на Дан жена у прављењу веб сајта.

Своје прве кораке у IT-ју девојчице су направиле на припремном курсу WordPress где су овладале вештином израде сајта. Ауторку најбољег веб сајта очекује стипендија за школовање у Рачунарској гимназији, а другопласирана такмичарка биће награђена полустипендијом. Такође, учеснице које заузму прва три места добијају таблет (1. место), Bluetooth слушалице (2. место) и бежични звучник (3. место). Поред самог такмичења, уз добро дружење заједно ћемо обележити Дан жена, а посебно охрабрити и подржати девојчице да се отисну у сферу информационих технологија која им пружа безброј могућности.

Агенда IT Girls 2024:

11:00h – долазак такмичарки и смештање у учионице
11:30h – 13:30h – израда такмичарских задатака 
13:30h – 14:00h – пауза
14:00h – 15:30h – свечано проглашење победница и предавање представника компаније Oracle Academy 

Велико нам је задовољство да је компанија Oracle Academy препознала нашу иницијативу и подржала овогодишње IT Girls такмичење. Као глобални, филантропски образовни програм компаније Оrаcle, Oracle Academy унапређује рачунарско образовање широм света да повећа знање, иновације, развој вештина и разноликост на технолошким пољима. Сарађују са хиљадама образовних институција и просветних радника у више од 130 земаља, помажући милионима ученика да се припреме за факултете и каријеру.

Време почетка

12:00

8. март 2024.

Време завршетка

15:30

8. март 2024.

Адреса

Рачунарска гимназија

Event Participants

Ваш коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *