Пријемни испит

За упис у Рачунарску гимназију полаже се пријемни испит из математике. Максималан број бодова које ученици могу да освоје је 70. Резултати пријемног испита излазе истога дана. Задаци за овај испит су из литературе одобрене од стране надлежног министарства, односно Збирке задатака, а задатке са пријемних испита претходних година можете видети и ОВДЕ.

Пријемни испит за Рачунарску гимназију биће одржан у суботу, 06. маја 2023. године у 10 часова. Израда затака траје 120 минута.

На полагање је потребно понети:

  • Документ са сликом (ђачка књижица или пасош);
  • Прибор за рад (оловке, гумице, шестар, лењир);
  • Употреба дигитрона изричито је забрањена;
  • Употреба мобилног телефона изричито је забрањена (телефони морају бити угашени и ван клупа);
  • Употреба паметних сатова или других уређаја изричито је забрањена.

Вода је обезбеђена за кандидате.

У циљу што боље припреме кандидата за полагање, у суботу, 1. априла биће организован пробни пријемни испит (искључиво за ђаке у предупису).

Сви ученици који су у предупису аутоматски су пријављени за полагање пријемног испита, а сви остали треба да се пријаве за полагање путем обрасца истакнутог на линку: https://rg.edu.rs/upis-u-gimnaziju/.

Пријемни испит не полажу кандидати који су освојили награде на окружним, државним или међународним такмичењима из информатике, математике или физике. Кандидати који су ослобођени полагања пријемног испита за упис у 2023/2024. школску годину, укључујући и стипендисте, треба да се упишу у Рачунарску гимназију до 4. маја 2023. године.

Свим кандидатима желимо пуно среће!

Време почетка

10:00

6. мај 2023.

Време завршетка

12:00

6. мај 2023.

Адреса

Рачунарска гимназија, Београд

Event Participants