dusa-vukovic

Душа Вуковић

стручно веће за рачунарство и информатику
/професор информатике/

 

Лични подаци:

Рођена 20.06.1977. године у Београду


Обрaзовање:

2012. Мастер студије на Математичком факултету Универзитета у Београду Мастер рад: Моделовање турнирских такмичења помоћу Oracle софтверских алата

2001. Математички факултет Универзитета у Београду Дипломирани математичар за рачунарство и информатику

1996. Mатематичка гимназија у Београду


Професионално искуство:

• професор рачунарских предмета у Математичкој гимназији и Рачунарској гимназији
• аутор и реализатор акредитованих програма стручног усавршавања за наставнике
• инструктор курсева база података и Java програмирања за наставнике
• аутор уџбеника


Наставно искуство:

од 2015. – Носилац звања Педагошки саветник.

од 2005. – Професор програмирања у Рачунарској гимназији.

од 2002. – Професор рачунарства у Математичкој гимназији.

од 2010. – Инструктор Oracle Академије за курсеве база података и Java програмирања – вођење тренинга путем интернета и обуке у учионици за наставнике из Европских земаља. Инструктор на обукама које су одржане у Србији (2013-2018), Турској (2013), Аустрији (2011), и Чешкој републици (2010).

2014. – 2016. – Аутор и реализатор курсева за наставнике акредитованих у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника: „Изградња знања, сарадња и употреба ИКТ у школи 21. века“, „Савремени приступ увођењу ученика у свет програмирања“ и „Настава природних и техничких наука и рачунаром контролисана наставна средства“.

2014. – Тренер обуке за наставнике „Примена информационо-комуникационих технологија у настави“ која је део пројекта „Развионица – Подршка развоју људског капитала и истраживању – развој општег образовања и људског капитала“, Завод за унапређивање образовања.


Публикације:

2016. “Рачунарство и информатика – за 4. разред гимназија” – одобрен уџбеник за четврти разред гимназија писан по званичном плану и програму, Завод за уџбенике, Београд.

2015. „Веб програмирање – Напредне технике програмирања за 4. разред Рачунарске гимназије“, CET, Београд.

2014. “Рачунарство и информатика – за 3. разред гимназија” – одобрен уџбеник за трећи разред гимназија писан по званичном плану и програму, Завод за уџбенике, Београд.

2012. “Основи програмирања – Програмски језик C#”, Завод за уџбенике, Београд.

2007. “Основи програмирања у окружењу графичких оперативних система – Програмски језик C# – Припучник за наставнике”, CET, Београд.

2006. “Основи програмирања у окружењу графичких оперативних система – Програмски језик C#”, CET, Београд.


Пројекти:

Учешће у многобројним пројектима сарадње са колегама из земље и иностранства (Данска, Немачка, Индија, Аустрија, Кипар).

2011. „A Comparative Study of Technology as a Stimulus to Communication in Schools“ – међународна школска сарадња, организатор пројекта школа “Kendriya Vidyalaya Ballygunge”, Kolkata, India.

2009. „Our Window to the World“ – међународна школска сарадња, Мајкрософт, Програм „Партнер у учењу“.


Остало:

2009. Друга награда у категорији средњих школа за пројекат “Модерне технологије у практичној примени теоријских знања и тимски рад ученика (како повезати и приментити знања из рачунарства, биологије, географије и физике)”, коаутор: Јовица Милисављевић (Србија), Креативна школа 2008/09, Београд, Србија.

2008. Трећа награда у категорији колаборације за пројекат “Exploring Science through Bogging” (срп. Упознавање науке кроз блоговање), Европски форум иновативних наставника, Мајкрософт, Загреб, Хрватска и учешће на Светском форуму иновативних наставника, Хонг Конг, Кина.