zora_spalevic

Зора Спалевић

стручни актив за природне науке
/професор хемије/

 

Лични подаци:

Rođena 07.05.1966.g.u Prizrenu.Osnovnu i srednju školu završila u Aleksandrovcu,diplomirala na PMF-u, na grupi hemija u Kragujevcu i na istom fakultetu odbranila specijalistički rad: “Uporedno istraživanje Vinerovog indeksa fenilena i njima pridruženih heksagonalnih ugljovodonika” Udata i majka petoro dece.


Обрaзовање:

specijalista hemijskih nauka


Професионално искуство:

– U toku apsolventskog staža radila sam kao student saradnik na predmetima Hemija prirodnih proizvoda,Biohemija i Preparativna organska hemija kod prof.dr. Slavice Solujić-Sukdolak. – 20 god.staža radeći u osnovnim,srednje stručnim školama i gimnazijama


Наставно искуство:

10 god.rada u OŠ”Mirko Jovanović ” u Kragujevcu U Beogradu u školama:TEHNOART, GImnazija Sveti Sava, Matematička gimnazija i trenutno u OŠ”Kralj Petar Prvi”, Zemunskoj gimnaziji, u odeljenjima učenika posebno obdarenim za fiziku i Računarskoj gimnaziji.


Публикације:

specijalistički rad: “The relation between the Wiener indices of phenylenes and their hexagonal squeezes” – Ivan Gutman, Svetlana Marković, Ljiljana Popović, Ljiljana Pavlović, Zora Spalević u časopisu J.Serrb.Chem.Soc.62(3)207-210(1997).


Остало:

Organizator gradskog takmičenja (2016) i opštinskog takmičenja(2015 i 2016) iz hemije za osnovnu školu. Na PMF-u u Kragujevcu predavanje:”Rezonanca i rezonantne strukture”(1999)