Scratch основни курс

Шта ћете научити

Занима те да програмираш, представљаш своје интерактивне приче, забављаш се са анимацијама? Scratch визуелни програмски језик је изванредно окружење за учење, креативно размишљање и систематично закључивање – а уз могућност да своје пројекте поделиш, туђе коментаришеш и прерађујеш даље, Scratch визуелни програмски језик је право место да почнеш да се дружиш и постанеш прави тимски играч. Овде нема правих и погрешних решења, већ си у прилици да слободно мозгаш, измишљаш и играјући се учиш о основама програмирања и информатичке писмености.

Ово програмско окружење препоручује се за рано формирање ученичких навика, јер подстиче самосталност у размишљању и одлучивању. Одлична је основа за разумевање свих програмских језика и информатичких система јер на једноставан начин и кроз игру објашњава посебне врсте алгоритамског мишљења и оснажује разумевање рачунарског окружења. 

Потребно предзнање

Наш курс не захтева апсолутно никакво предзнање програмирања, па чак ће се и употреба рачунара савлађивати успут. Ипак, добро је да знаш латиницу јер се њоме служимо на тастатури при уношењу текста, као и основне математичке знаке и операције (+,-,>,<)

Коме је курс намењен?

Наш основни курс Sratch визуелног програмског језика намењен је најмлађим полазницима и прилагођен узрасту од I до V разреда основне школе.

Садржај курса

алгоритамски начин размишљања

упознавање са Scratch радним окружењем

понављање и петље

условна логика

процедуре и генерализација

положај лика на позорници

низање корака

корњача графика

понављање

гранање и одлучивање

аритметичке операције и променљиве

КВИЗ

  • квиз помоћу обичних променљивих
  • квиз помоћу листа

чување и учитавање програма, скрипти, ликова, звукова

дељење пројеката и програма

Пратећи материјал

За све полазнике Scratch основног курса обезбеђена је и додатна литература па можеш увек да се вратиш на све што је урађено и да се подсетиш.

Трајање (часова): 18

Трајање (дана): 6

Комплетна понуда налази се овде.